29 / 03 / 2024

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında yer alan taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 3 gün bulunuyor...



Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında yer alan taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor.


Bu vergi, taşınmaz malın satışı ticari amaç güdülmeden, iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde yapılmışsa değer artış kazancı vergisi ödeniyor.


Kazançlar için Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerini 1 - 31 Mart 2015 tarihleri arasında verebiliyor. Ödemeler de aynı şekilde 31 Mart'a kadar yapılıyor. Buna göre, değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 3 gün bulunuyor.


Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayında yapılıyor.


Değer artış kazancı vergisi; Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak, Anlaşmalı bankalardan, tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor.


Mükellefler, 2014 yılında elde ettikleri gelirin beyanı konusunda her türlü bilgi için hafta içi 09:00-19:00 saatleri arasında Vergi İletişim Merkezini (VİMER - 444 0 189) arayabilirler.



Değer artış kazancı vergisi alan bankalar!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön