20 / 04 / 2024

Değer artışı payı Türkiye'nin büyüme potansiyeline katkı sağlayacak!

Değer artışı payı Türkiye'nin büyüme potansiyeline katkı sağlayacak!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya “toplumsal fayda üretmek adına değer artış payı” alınması ile ilgili yapılacak çalışmaları desteklediklerini belirtti.



Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümet Eylem Planı, ekonomik kalkınma ve Türkiye’nin gelişim adına olumlu gelişmeleri içeriyor.  Plan içerisinde yer alan Kamuda Şeffaflık Paketi kapsamında, kamunun imar planı değişikliklerinden pay alacağının açıklanması Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına destek olacak ve toprağın kâr alanı haline gelmesinin önüne geçecek. 


Hem hükümetin eylem planı hem de değer payı artışı ile ilgili açıklamada bulunan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya “toplumsal fayda üretmek adına değer artış payı” alınması ile ilgili yapılacak çalışmaları desteklediklerini belirtti. Dumankaya sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl ve geçtiğimiz yıl pek çok platformda Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına destek olacak ve toprağın kâr alanı haline gelmesinin önüne geçecek rant vergisinin hayata geçirilmesi ile ilgili açıklamalar yaptım.” 


“Hükümetimizin de bu konuda kamu yararına bir çalışmayı hayata geçirmiş olması sebebiyle kendi adıma ve markam adına mutlu olduğumu söylemeliyim. Rant vergisi dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde önemli bir vergi kalemiyken, Türkiye’de henüz yeni konuşulan bir uygulama. Ekonomik gelişme ve kalkınma ve istihdamın artırılması adına hayata geçirilen bu çalışma tüm ülkeyi olumlu yönde etkileyecek ve kamunun kaynaklarının etkin bir şekilde artırılmasına yardımcı olacaktır.”


“Fakat bu çalışma yapılırken özellikle bir konu var ki altını çizmek istiyorum; o da kentsel rantların vergilendirilmesiyle, rantın bir kişi üzerinde gelir oluşturmasının önüne geçilerek rant gelirlerinden bütün halkın vergi yoluyla pay alması, diğer bir ifadeyle halen ödedikleri vergi yüklerinin hafiflemesi ya da tüm topluma yarar sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi için ödenek oluşturulmasıdır.”


Haber Sözcü  Ankara  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Şeffaflık Paketi dâhilinde kamunun imar planı oynamalarından pay alacağının ilan edilmesi emlak sektöründe olumlu karşılandı.Sektör temsilcilerinden Uğur Dumankaya, uygulamanın büyümeye katkı sunacağını ifade etti.


Dumankaya, değer payı artışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dumankaya, “Toplumsal fayda üretmek adına değer artış payı alınması ile ilgili yürütülecek faaliyetlerin ardındayız.” dedi.


Uğur Dumankaya, şöyle devam etti:


“Bu sene ve geçen sene pek çok platformda Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkı sunacak ve toprağın kâr alanı olmasının önüne geçecek rant vergisi ile ilgili beyanlarım oldu. İktidarın da bu konuda kamu yararına bir adım atmasından ötürü kendi adıma ve markam adına mutlu olduğumu belirtmeliyim. Rant vergisi dünyanın bütün ileri ülkelerinde önemli bir vergi kalemi iken, Türkiye’de daha yeni ele alınan bir uygulama. Ekonomik ilerleme ve kalkınma ve istihdamın artırılması adına atılan bu adım tüm ülkeyi olumlu etkileyecek ve kamunun varlıklarının artırılmasına yardımcı olacaktır. Fakat burada önemli bir konu var ki vurgulamalıyım, o da kentsel rantların vergilendirilmesi ve rant gelirlerinden bütün halkın vergi yolu ile pay almasıdır.”


Sözcü



Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümet Eylem Planı hakkında değerlendirme yapan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, ‘Kamuda Şeffaflık Paketi' kapsamında, kamunun imar planı değişikliklerinden pay alacağının açıklanmasının Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına destek olacağını ve toprağın kâr alanı haline gelmesinin önüne geçeceğini kaydetti.


Hem hükümetin eylem planı hem de değer payı artışı ile ilgili açıklamada bulunan Uğur Dumankaya, ‘toplumsal fayda üretmek adına değer artış payı' alınması ile ilgili yapılacak çalışmaları desteklediklerini belirtti. “Rant vergisi dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde önemli bir vergi kalemiyken, Türkiye'de henüz yeni konuşulan bir uygulama. Ekonomik gelişme ve kalkınma ve istihdamın artırılması adına hayata geçirilen bu çalışma tüm ülkeyi olumlu yönde etkileyecek ve kamunun kaynaklarının etkin bir şekilde artırılmasına yardımcı olacaktır.”  diyen Dumankaya,  kentsel rantların vergilendirilmesiyle, rantın bir kişi üzerinde gelir oluşturmasının önüne geçilerek rant gelirlerinden bütün halkın vergi yoluyla pay almasının tüm topluma yarar sağlayacağını söyledi.



Zaman



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümet Eylem Planı'nı yorumladı. Planın ekonomik kalkınma ve Türkiye'nin gelişimi adına olumlu gelişmeler içerdiğini söyleyen Dumankaya, "Kamuda Şeffaflık Paketi kapsamında, kamunun imar planı değişikliklerinden pay alacağının açıklanması Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına destek olacak" dedi. Toplumsal fayda üretmek adına değer artış payı alınması ile ilgili yapılacak çalışmaları desteklediklerini belirten Dumankaya, "Bu yıl ve geçtiğimiz yıl pek çok platformda Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına destek olacak ve toprağın kar alanı haline gelmesinin önüne geçecek rant vergisinin hayata geçirilmesi ile ilgili açıklamalar yaptım. Hükümetimizin de bu konuda kamu yararına bir çalışmayı hayata geçirmiş olması sebebiyle kendi adıma ve markam adına mutlu olduğumu söylemeliyim" diye konuştu. 


Posta 


Geri Dön