26 / 04 / 2024

Değirmendere sosyal merkez ve otopark projesinde sona yaklaşılıyor!

Değirmendere sosyal merkez ve otopark projesinde sona yaklaşılıyor!

Körfezin incisi konumunda bulunan Gölcük Değirmendere’de  geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan kapalı pazar, otopark ve sosyal merkezin inşaatında sona yaklaşıldı.



Körfezin incisi konumunda bulunan Gölcük Değirmendere’de otopark sorununu büyük ölçüde çözmesi planlanan 260 araçlık otopark ve GÖLMEK Kurslarının bulunacağı sosyal merkezin 1.5 ay sonra hizmete girmesi amaçlanıyor. 

Gölcük Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre; kompleks ile Cumartesi günleri kurulan semt pazarının kalabalığı en aza düşecek. Gölcük’ün hareketli ve nüfus olarak yoğun beldelerinden biri olan Değirmendere’de, özellikle cumartesi günlerinde kurulan semt pazarının oluşturduğu yoğun bir kalabalık bulunuyor. 

Pazarın sokak aralarında kurulması ile hem park konusunda sıkıntı çıkıyor hem de olası bir ambulans ve itfaiye ihtiyacında pazarın bulunduğu alanlara ulaşım oldukça zor oluyor. Tüm bu sorunların çözülmesi için geçtiğimiz yıl içerisinde Değirmendere’de kapalı pazar alanı, otopark ve sosyal merkezin yapımına başlanmıştı. 

Değirmendere’de semt pazarının kurulduğu günlerde, Başkomutan Caddesi üzerinde yayaların karşıya geçişi oldukça zorlaşıyor. Araçların kimi zaman iki sıra halinde park edildiği cadde üzerinde trafik sıkışıklığı da gözle görülüyor.

Değirmendere’de yapılan kompleks, aynı noktada oluşan sıkıntıların çözümü noktasında önemli bir işlev görecek. Şu an için çalışmaların büyük bir bölümü tamamlanmış durumda. İç kısımda ve dış cephede yapılacak çalışmalar ile projenin tamamlanması sonrasında, Değirmendere’de bulunan tüm sıkıntılar sona erecek.
 


Geri Dön