19 / 04 / 2024

Dekorasyonda Neo-Osmanlı tarzı yükselişe geçti!

Dekorasyonda Neo-Osmanlı tarzı yükselişe geçti!

Evini, ofisini döşemek isteyenlerin tüm ihtiyaçlarını bulabileceği mobilya kenti MASKO bu yıl 30’uncu yaşını kutluyor. MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Erdoğan, mobilyada ‘haute couture’ dönemini başlattıklarını söylüyor.



Evini, ofisini döşemek isteyenlerin tüm ihtiyaçlarını bulabileceği mobilya kenti MASKO bu yıl 30’uncu yaşını kutluyor. MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Erdoğan, mobilyada ‘haute couture’ dönemini başlattıklarını söylüyor.


Selahattin Erdoğan, Vatan gazetesinin sorularını yanıtladı:



Sezon trendlerinden bahseder misiniz?


Bu kış ve gelecek sezon el işçiliği öne çıkacak. Evinize veya ofisinize özel, kişisel zevklerinize uygun özel tasarım trendi 2015’te artarak devam edecek. Yeni sezonda, şık, avantgart, country mobilyalar rağbet görüyor. Dış pazarda da tercihler bu yönde. Modern çizgiler gençlerin tercihleri olurken, orta yaş üstünde klasik mobilyalar hala etkinliğini koruyor. Neo Osmalı tarzı yükselişte. El işçiliği ve oyma sanatı, klasik mobilya tasarımlarında modern çizgilerle harmanlanıyor. Yatak odası takımlarında her yaştan tüketiciden klasik-modern karması modellere yoğun talep var. Salon takımları, oturma grupları ve TV ünitelerinde modern tasarımlar, country, vintage gibi yeni akımlar da moda. Koltuk takımlarında, rahatlık ve çok kullanışlılık öne çıkan trendler arasında yer alıyor. Çocuk ve genç odası mobilyalarında canlı renkler, yerini daha soft renklere bırakırken fonksiyonellik önem kazanıyor. Ofis mobilyalarında ahşap tasarımlar ve koyu renkler öne çıkarken, modern-klasik birleşimi de tercih ediliyor.


Daha çok hangi tarz mobilyalar tercih ediliyor?


Tüketicilerin büyük çoğunluğu hem güzel, şık görünen mobilya olsun, hem evlerinin ölçülerine uygun yapılsın hem de bir sürü fonksiyonel özelliği bir arada olsun istiyor. MASKO’nun sunduğu kişiye özel mobilya tasarımı tüketiciye bu imkanı da sağlıyor. Şık bir köşe koltuk takımının altında baza ve çift kişilik yatak imkanı sağlanıyor. Ahşap ile metal birleşimler, klasik oyma tasarımlarla modern çizgilerin birleştiği tasarımlar ilgi görüyor.


Kırmızı ve maviler öne çıkıyor


Tüketiciler artık, kahve ve beyaz tonlarının dışında sarı, kırmızı, mavi, yeşil, turuncu gibi farklı renkleri de talep ediyor. 2015 yılında, bej, sarı ve mavi tonlarını bol miktarda evlerde göreceğiz. Ofis mobilyalarında ise, ahşap çok tercih edilmekte, kahve, bej ve beyaz tonları ağırlığını koruyor. Çocuk ve genç odası takımlarında, beyaz, pembe, mavi, turuncu en fazla istenen renkler arasında yer alırken genç odası takımlarında beyaz ve country tercih ediliyor. Yatak Odası takımlarında, açık renkler öne çıkıyor. Oturma odasında kahve ve bej tonları tercih ediliyor.


Mobilyada ‘haute couture’ dönemi başladı


Evlere özel ölçü mobilya üretimini fikri nereden doğdu?


Hem kişisel beğenilerini ve zevklerini evine yansıtmak isteyen tüketicilerin hızla artması hem de yeni tip evlerde evin ölçülerine uygun özel tasarım mobilya beklentisini fabrikasyon mobilya ile karşılanamıyor. Masko, tüketicilerin bu ihtiyaç ve beklentilerini öngörerek, iyi analiz ederek kişiye özel butik ve kupon mobilya tasarımında ve üretiminde uzmanlaştı ve mobilyada ‘haute couture’ dönemini başlattık.


Evin ölçüsüne özel mobilyalar tüketiciye ek bir maliyet getiriyor mu?


Masko’ya gelen tüketicilerimizin hayalindeki mobilyayı, evine veya ofisine uygulanabilir hale getirmek. Masko’da yer alan mobilya mağazaları, tüketicinin kişisel zevklerini, beğenilerini, hayallerini dinledikten sonra tasarıma son hali veriliyor. Masko’da yer alan mağazaların çoğunluğu üretici olduğu için, piyasaya göre çok uygun fiyatlarla mobilyanızı hem tasarlıyor hem ürettirebiliyorsunuz. Tasarım mobilya yaptırmak için asla ek bir ücret ödemiyorsunuz.


Vatan



Geri Dön