29 / 03 / 2024

Demir İnşaat 2015 Dubai Uluslararası Emlak Fuarı'na katılacak!

Demir İnşaat 2015 Dubai Uluslararası Emlak Fuarı'na katılacak!

Demir İnşaat, Demir Romance ve Demir La Vida projeleriyle, Dubai’de 30 Mart - 01 Nisan tarihleri arasında Türkiye organizasyonunu İnrema’nın yaptığı Dubai Uluslararası Emlak Fuarı’na katılacak.



Türkiye’de markalı konutun önde gelen ismi Demir İnşaat, Demir Romance ve Demir La Vida projeleriyle, Dubai’de 30 Mart - 01 Nisan tarihleri arasında Türkiye organizasyonunu İnrema’nın yaptığı bölgenin en büyük emlak buluşmalarından biri olarak kabul edilen Dubai Uluslararası Emlak Fuarı’na (IPS - Dubai International Property Show) katılacak. Fuarda projeleri ile Türkiye’yi de temsil edecek olan Demir İnşaat, dünyanın önde gelen fuarlarından biri olan bu fuarda yabancı yatırımcılarla bir araya gelecek.


Gayrimenkul alanında yabancı yatırımcıların gözdesi haline gelen ve potansiyelini her geçen gün artıran Türkiye’de son yıllarda özelikle gayrimenkul sektörüne dönük bir yatırım ilgisi gözleniyor. Yapılan son düzenlemeler ve yabancı satışlarına yönelik çıkarılan mütekabiliyet yasasıyla bölgenin yıldızı parlayan ülkesi konumuna yükselen Türkiye, yabancı yatırımcıların gözdesi durumundadır.

 

60’dan fazla ülkeden 20 binin üzerinde yatırımcı

60’ın üzerinde ülkeden 20 binin üzerinde yatırımcıya ev sahipliği yapacak fuar özellikle yabancıya satış konusunda önemli fırsatlar barındırmaktadır. Konuyla ilgili olarak konuşan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Ülkemizin ihracat konusunda radikal hedefleri olduğu hepimizin malumu. Demir İnşaat olarak yurtdışında tanıtım ve pazarlama faaliyetleri içersinde olmayı önemsiyoruz. Yabancıya yapılan her satış, ülkenin ihracatına yapılan bir katkıdır. Bu katkı ise havayolu şirketlerinden mahalle esnaflarına kadar çok geniş bir yelpazede herkese fayda salayan bir ticari ilişkinin ilk adımıdır. Çünkü ev sattığımız kişiler vakitlerinin önemli bir kısmını Türkiye’de yaşayarak geçiriyorlar.” dedi

 

Hamit Demir sözlerine şöyle devam etti: “Son dönemde yurtiçi piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ve özellikle bu yılın Ocak ayında ihracat rakamlarında yaşanan düşüş ülkeye döviz girmesi konusunda gayrimenkulün önemini artırmıştır. Sektör olarak sahip olduğumuz bu potansiyeli maksimuma çıkarmak için hükümetimizin yurtdışı tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinde diğer sektörlere tanıdığı ayrıcalıkları, bize de tanımasını bekliyoruz. Bu bizim elimizi güçlendirecektir ve ülkeye döviz girişini artıracaktır. Başka bir sektör daha gösteremezsiniz ki hem sattığı ürün yurtiçinde kalsın hem de ülkeye kucak dolusu döviz kazandırsın.”

 

Hamit Demir: Yabancıya yapılan satışın 10 Milyar dolar sınırını aşması mümkün

Türkiye’nin bugün telaffuz edilen yabancıya satış rakamlarından kat be kat daha fazlasını yapabilecek bir konumda olduğuna işaret eden Hamit Demir, fuarlarda yabancı yatırımcılarla kurulacak sıcak bağlantılarla Türkiye’nin yabancıya satış rakamlarının 10 milyar dolarlar seviyesinin üzerine taşınabileceğini de sözlerinde vurguladı.

 

İnşaat sektörünün önde gelen markası Demir İnşaat da yabancı yatırımcılar tarafından büyük ilgi gören ve yoğun yatırım alan Demir Romance ve Demir La Vida projeleri ile 30 Mart – 01 Nisan tarihleri arasında Dubai’de düzenlenecek olan Dubai Uluslararası Emlak Fuarı’nda yerini alacak. Ortadoğu, Avrupa, Asya-Pasifik bölgesinden inşaat şirketlerini, bireysel yatırımcıları ve sektöre yön veren kuruluşları bir araya getiren Dubai IPS’in bu yıl 20 bin ziyaretçi çekmesi bekleniyor. Dubai Emlak Düzenleme Kurumu (RERA) himayesinde gerçekleşen ve dünyanın her yerinden, üst düzey katılımcıların izlediği Dubai Uluslararası Emlak Fuarı’nda (IPS), uluslararası alanda en yüksek katılımı Türkiye’nin gerçekleştirmesi bekleniyor.


Geri Dön