26 / 04 / 2024

Demir İnşaat'tan 2,5 milyar liralık yatırım!

Demir İnşaat'tan 2,5 milyar liralık yatırım!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, konut alanında 2018-2019'da Türkiye ve yurt dışında toplam 2,5 milyar TL yatırım planladıklarını açıkladı. 



Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, konut sektörü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.  Hamit Demir, "Bekleyelim, görelim politikası gütmüyoruz. Bu dönemdeki yatırımların önümüzdeki dönemde bize artı değer getireceğine inanıyoruz. Bizim başka bir ülkemiz yok, bu ülkede yatırım yapacağız." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Demir, sektörde metrekaresi 3-6 bin lira olan konutların satıldığını ancak 6 bin liranın üzerindeki konutlarda satışların daha zor olduğunu söyledi.

Demir, şu sıralarda orta ve ortanın altı kesime hitap eden konutların satıldığını söyeleyerek şu açıklamalarda bulundu; özellikle Müslüman ülke vatandaşlarının konut almak için Türkiye'yi tercih ettiğine değinerek, "2017'de Orta Doğu müşterilerinde artış görülmeye başlandı. Avrupa'da yıllarca ezilen ve parasını kaybeden kesim Türkiye'ye gitmek istedi. Türkiye'ye geldiklerinde aynı ezanı duyarak, aynı dini yaşadıklarını gördüler. Nereye giderlerse gitsinler cami veya mescit bulabildikleri bir ülke. Bu nedenle Türkiye'yi tercih etmeye başladılar. O nedenle yabancıya, özellikle Orta Doğu vatandaşlarına konut satışı artarak devam ediyor." diye konuştu.

Dövizdeki yükseliş ve hareketliliğin yabancıyı tedirgin ettiğini aktaran Demir, "Türkiye'de yabancının böyle durumlarda soğuk durmasının nedeni, yatırımcıların dövizle TL arasındaki fark oluşmasından kar kaybı görmesidir. TL, döviz karşısında prim yaptığında yabancı daha çok mutlu oluyor. 2023'e doğru giderken Türkiye; imkanlarıyla ve yaşam alanlarıyla Avrupa'nın en güzel ülkelerinden biri olacak. Bazı müşteriler bunu görüyor, bazıları da ellerindeki dövizle daha fazla kar yapmayı düşünüyor. Suudi Arabistan'dan para çıkışında bazı sıkıntılar olması nedeniyle Suudi ve Araplar'da şu sıralar bir miktar azalış var." şeklinde konuştu.

"2018-2019 ve ondan sonraki yıllardan da ümitliyim"
Demir, konut alanında 2018-2019'da Türkiye ve yurt dışında toplam 2,5 milyar TL yatırım planladıkları bilgisini vererek, "Bekleyelim, görelim politikası gütmüyoruz. Bu dönemdeki yatırımların önümüzdeki dönemde bize artı değer getireceğine inanıyoruz. Bizim başka bir ülkemiz yok, bu ülkede yatırım yapacağız. Kanal İstanbul açıklandı, kazma vurulduğunda o da bir hareketlilik getirecek. 3. Havalimanı açıklandıktan sonra Türkiye'ye bakışın daha çok artacağı, Avrupa'nın Türkiye ile çekişmelerinin sakinleşeceğini düşünüyorum. 2018-2019 ve ondan sonraki yıllardan da ümitliyim." değerlendirmesinde bulundu.

"Sefaköy Halkalı'da 130 bağımsız bölümden oluşan bir projemiz olacak"
İstanbul'da yer alacak projeler hakkında bilgi veren Demir, "Sefaköy Halkalı'da 130 bağımsız bölümden oluşan bir projemiz olacak. Ruhsatımızı aldık, nisan ayında başlamayı düşünüyoruz. Nisan'da, Avrupa Konutları'yla yine Hadımköy bölgesinde bir projemiz var. Yaklaşık burada da 600'e yakın daire, 40'a yakın iş yeri öngörüyoruz. Büyükçekmece'de Araplar ile yapacağımız Albatros projesinin ruhsatını aldık. 2018 yılında ona başlamış olacağız. Seyrantepe'de 400, Göktürk'te de 200 konuttan oluşacak kentsel dönüşüm işlerimiz var, onların da sonlarına geldik." dedi.
 


Geri Dön