29 / 03 / 2024

Demir ve çelik ürünlerinin ithalatında koruma önlemleri tebliği 2018!

Demir ve çelik ürünlerinin ithalatında koruma önlemleri tebliği 2018!

İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ gereğince, demir ve demir ürünleri ithalatına bugünden başlamak üzere 200 gün süre ile yüzde 25 oranında geçici korunma önlemi uygulanacak...



Demir ve çelik ürünlerinin ithalatında koruma önlemleri hakkında İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, demir ve demir ürünleri ithalatına bugünden başlamak üzere 200 gün süre ile yüzde 25 oranında geçici korunma önlemi uygulanacak.

TEBLİĞ

Ticaret Bakanlığından:

İTHALATTA KORUNMA ÖNLEMLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞ

(TEBLİĞ NO: 2018/7)

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğ, 27/4/2018 tarihli ve 30404 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2018/3) çerçevesinde soruşturma yürütülen ürünlerde İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu tarafından geçici korunma önlemi kararı alındığını duyurmak amacıyla hazırlanmıştır.

Karar

MADDE 2 – (1) İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu Ek-1’de yer alan tabloda gösterilen ürünlerin ithalatında 8/6/2004 tarihli ve 25486 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İthalatta Korunma Önlemleri Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 200 gün süreyle geçici korunma önlemi olarak %25 oranında ek mali yükümlülük uygulanmasına ve Ek-1’de yer alan tabloda belirtilen şekilde ürün grupları itibarıyla ek mali yükümlülükten muafiyet sağlamak üzere tarife kontenjanı açılmasına, Dünya Ticaret Örgütü Korunma Önlemleri Anlaşması’nın 12.3 maddesi gereğince gelişmekte olan ülkelere muafiyet tanınmasına ve önlemin istihsali hususunda Cumhurbaşkanlığına öneride bulunulmasına toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar vermiştir.

Ara İnceleme Raporu

MADDE 3 – (1) Soruşturma kapsamında elde edilen bilgi ve bulguların yer aldığı Ara İnceleme Raporu Bakanlığın internet sitesi (www.ticaret.gov.tr) adresinde “Kurumsal” başlığı altında İthalat Genel Müdürlüğünün “Ticaret Politikası Savunma Araçları” sayfasında yer alan “Korunma Önlemleri/Soruşturmalar” bağlantısında yayımlanmıştır.

Yürürlük
MADDE 4 – (1) Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 5 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.

 

Eki için tıklayın


Demir ve çelik ürünlerinin ithalatına yüzde 25 koruma önlemi!

 


Geri Dön