24 / 04 / 2024

Demircan: Beyoğlu kültürüne ve vizyonuna yakışan işler yapmaya devam edeceğiz!

Demircan: Beyoğlu kültürüne ve vizyonuna yakışan işler yapmaya devam edeceğiz!

Beyoğlu Belediyesi’ni yeniden kazanan Ahmet Misbah Demircan’dan iki rekor birden. Yerel seçimlerde rakibine önemli bir fark atan Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’nu 3 kez kazanan ve Beyoğlu’nda en uzun süre yöneten Belediye Başkanı oldu...




1857 yılında Osmanlı döneminde kurulan ilk belediye olan Beyoğlu’nda iki dönem üst üste başkan olan Ahmet Misbah Demircan, şimdi de üçüncü kez seçilerek kendi rekorunu egale etti. Oylarını büyük ölçüde arttıran Demircan, Beyoğlu’nu bir dönem daha yönetecek.


2009 yılında yapılan yerel seçimde yüzde 38 oy alan Demircan, oylarını da 10 puan arttırarak ilçedeki oyların yüzde 48’ini aldı. En yakın rakibi CHP adayının yüzde 35 oy aldığı seçimlerde büyük bir başarı elde eden Demircan, kendi oylarını da yüzde 26 arttırmış oldu. Sonuçların kendisi açısından sevindirici olduğunu belirten Demircan, “10 yılda yaptığımız çalışmalar dolayısıyla bizi yeniden seçen halkımıza teşekkür ediyoruz. Halkımızdan aldığımız güçle Beyoğlu’nun çehresini değiştirecek projeler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


“Mesuliyetimiz arttı”


Beyoğlu’nun çok kültürlü yapısıyla “İstanbul’un vitrini” olduğunu da belirten Demircan, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Beyoğlu kültürüne ve vizyonuna yakışan işler yapmaya devam edeceğiz. Seçim sonuçları, yaptığımız çalışmaların kabul gördüğünü ortaya koyuyor. Şimdi mesuliyetimiz arttı. Yürüyen projelerimizi geliştireceğiz ve bunlara yenilerini ekliyeceğiz” dedi.


Ahmet Misbah Demircan kimdir?

1967 yılında Kasımpaşa'da doğan Demircan, Piyalepaşa İlköğretim Okulu ve Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nin ardından 1992 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Siyasi Tarih ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı. Bunun yanında Tunus ve İngiltere'de lisan kurslarına devam etti.

 

Profesyonel iş yaşamına turizm sektöründe başlayan Demircan, aktif politikaya, 2001 yılında Ak Parti'nin kuruluşuyla adım attı. 28 Mart 2004 yerel seçimlerde Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na seçilen Demircan, 10 yıldır aynı görevi sürdürmektedir. Gerçekleştirdiği projelerle, klasik belediyecilik anlayışının dışına çıkan Demircan, evli ve üç kız babasıdır.

 


Geri Dön