26 / 04 / 2024

Demiryolu hat uzunluğumuzu 17 bin 527 kilometreye çıkaracağız!

Demiryolu hat uzunluğumuzu 17 bin 527 kilometreye çıkaracağız!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Demiryolu hat uzunluğumuzu 17 bin 527 kilometreye çıkaracağız" dedi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Demiryolu hat uzunluğumuzu 17 bin 527 kilometreye çıkaracağız. Karasal yük taşımacılığında demiryolu payını daha artıracağız. Ülkemizin doğu-batı aksında uluslararası İpek Demiryolu hattının önemli bir geçiş ve lojistik merkezi haline getireceğiz." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Ankara'dan Eskişehir'e geldi. Karaismailoğlu, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ercan Atasoy, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ (TÜRASAŞ) Genel Müdürü Mustafa Metin Yazar ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Bakan Karaismailoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin doğu-batı ve kuzey-güney ulaşım akslarının orta noktasında bulunan Eskişehir'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu belirtti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Karaismailoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş vizyonu içinde önemli yere sahip olan "anayurdu demir ağlarla örmek" vizyonuna sahip çıkarak, demir yollarında çok yönlü bir reform gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. 

Karaismailoğlu, "Demir yolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık. Yatırımlarımızla sinyalli hat uzunluğumuzu yüzde 161, elektrikli hat uzunluğumuzu da yüzde 176 oranında artırdık. Demir yolu hat uzunluğumuzu 17 bin 527 kilometreye çıkaracağız. Karasal yük taşımacılığında demir yolu payını daha artıracağız. Ülkemizin doğu-batı aksında uluslararası İpek Demiryolu hattının önemli bir geçiş ve lojistik merkezi haline getireceğiz" açıklamasında bulundu.


Geri Dön