25 / 04 / 2024

Deniz Feneri Arakanlılar için bin aileye barınma merkezi kuruyor!

Deniz Feneri Arakanlılar için bin aileye barınma merkezi kuruyor!

Deniz Feneri Derneği, Arakan’da krizin başladığı Ağustos ayından bu güne kadar On binlerce mazlum Arakanlıya yardım götürüyor. 



Katliamdan kaçarak nehirleri ve dağları aşmayı başaranlar Bangladeş’e sığınıyor ve yaşam savaşı içerisinde olmaya devam ediyorlar. Kaçamayan Arakanlılar ise Budist ordu güçleri ve çetelerin elinde ölüme terk ediliyorlar ya da açlık ve sefaletle hayatta kalma mücadesi veriyorlar. 

 

Deniz Feneri Derneği katliamların başladığı 25 Ağustos’tan bugüne kadar  600 bini aşkın mülteciye yardım ve bağışlarını ulaştırmaya çalışıyor. 

 

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz, Arakanlılara yapılacak olan yardımlar hakkında açıkşamalar yaptı. Cengiz şunları söyledi;

 

Deniz Feneri Derneği olarak Müsiad ile birlikte başlattığımız "Arakan'a Acil Yardım" kampanyamızın yanı sıra mağdur durumda gayri insani şartlarda yaşamak zorunda olan kardeşlerimiz için geçici barınma ile ilgili olarak ilk etapta bağışçıların ve Müsiad'ın da katkılarıyla 1000 konutluk merkez inşa etme çalışmalarımızda bütün hızıyla devam ediyor dedi.

 


Geri Dön