20 / 04 / 2024

Deniz Feneri Derneği'nin İdlib'de yaptığı 900 briket eve aileler yerleşiyor!

Deniz Feneri Derneği'nin İdlib'de yaptığı 900 briket eve aileler yerleşiyor!

Deniz Feneri Derneğinin İdlib'de savaş mağduru aileler için hayata geçirdiği briket evler tamamlandı.



Deniz Feneri Derneğinin İdlib'de savaş mağduru aileler için hayata geçirdiği briket evlerden 900'ünün inşaatı tamamlandı. 

Derneğin yaptığı açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı ve AFAD koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının başlattığı "Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız" kampanyası kapsamında inşasına başlanan biriket evlerin yapımı sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu kapsamda inşası tamamlanan briket evlerden 900'üne yerleşen ve kavuştukları evlerinde kendilerini daha güvende hissettiklerini dile getiren İdlibliler, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini sundu.

Deniz Feneri Derneği nin İdlib de yaptığı 900 briket eve aileler yerleşiyor!

Diğer bir yandan dernek, proje kapsamında evlere yerleşen ailelere yıl boyunca başta ekmek olmak üzere gıda, giyim, hijyen ürünlerinden oluşan çeşitli yardımlara da aralıksız sürüyor.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Deniz Feneri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Faruk Durmuş, İdliblilerin briket evler sayesinde daha medeni, daha insan onuruna, haysiyetine yaraşır bir yaşam sürdüreceklerini dile getirerek, "Bu bölgelerde 900 adet briket ev yapıldı, Buradaki mülteciler çadırlarda yaşıyor. Çadır hayatı zordur, kış şartları, yaz şartları hepsi zordur. Tuvalet, banyo sıkıntıları vardı." şeklinde konuştu.

 

Almanya'da Türk gençleri İdlib'de 90 konut yapımı için yardım topladı!


Geri Dön