19 / 04 / 2024

Deniz Karataş: Kırcami 20 yıllık kanayan bir yara!

Deniz Karataş: Kırcami 20 yıllık kanayan bir yara!

Kırcami içerisinde büyük bir kent meydanı, bir cephesinde kongre ve kültür merkezi yapılması gerektiğini belirten Karataş, “Bu projeler şehrimize sosyal, kültürel, siyasi ve ticari anlamda yeni bir kimlik kazandıracaktır” dedi.



Kırcami içerisinde büyük bir kent meydanı, bir cephesinde kongre ve kültür merkezi yapılması gerektiğini belirten Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, “Bu projeler şehrimize sosyal, kültürel, siyasi ve ticari anlamda yeni bir kimlik kazandıracaktır” dedi.


Kırcami Mahallesinin, 20 yıllık kanayan bir yara olduğunu vurgulayan Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, “Her seçim döneminde siyasiler bu bölgemizi seçim malzemesi olarak kullanmışlar ancak hiçbir öneri bilirkişi hukukuna dayalı sistemin önüne geçememiştir. Bölge nüfusu artmıştır; bunun da yerel yönetimler için bir takım sonuçları getirmesi kaçınılmaz olmuştur. Geçmişten gelen yanlışlar ve günümüzdeki yanlışlar üst üste gelmiş ve adeta çıkmaz sokağa girilmiştir.Kırcami’de yaşayan 140 bin vatandaş imar planlamalarının bitmesini beklerken, bazı uyanıklar boş arazileri işgal etmeye başladı. Kimisi oto yıkamacı, kimisi mermer atölyesi olmak üzere 1 haftada boş alanlarda hafif malzeme ile ticarethaneler açıldı” diye konuştu.


TOPRAK KORUMA KURULLARI

Öneceki yıllarda arazi ile ilgili tarıma elverişli olduğu betonlaşma ile birlikte tarımsal yapının bozulacağı yönündeki eleştirilerin yapıldığını ifade eden Karataş, “Türkiye'nin zaten büyük ölçüde azalmış olan tarım arazilerinin korunması konusunda duyarlı davranılması gerektiğini savunan uzmanlar, zorlama gerekçelere dayalı kamu yararı kararlarından vazgeçilip, Toprak Koruma Kurulları üzerindeki baskıya son verilmesi yönünde çağrıda bulunmuştu. Derneğimize hemen her gün, köylü amcalarımız, tarım arazisi sahipleri ,arsa sahipleri ,  yaşam koşulları gereği farklı şehirde yaşayan varisler vatandaşlarımız gelmektedirler, internet ortamında sayfalarımıza ulaşıp; telefonla aramaktadırlar. Ve hepsinin de soru ve isteklerinin ortak noktası; bölgenin imara açılmasıdır ve bu çerçevede ne yapacaklarını bilemedikleridir. Bize başvurmalarının sebebi olarak da; yalnızca bize güvendiklerini, bizim yönlendireceğimiz müteahhitlerle çalışmak istediklerini belirtmişlerdir. Bizden çözüm beklemektedirler” dedi.


BİRÇOK PROJE ÖNERİSİ

Kırcamiye yönelik yapılması gereken projelerden bahseden Karataş, “Kırcami içerisinde büyük bir kent meydanı, bir cephesinde kongre ve kültür merkezi, açık hava müzesi ve rekreasyon alanı yapılması ivedilikle hayata geçirilmelidir. Bu projelerin şehrimize sosyal, kültürel, siyasi ve ticari anlamda bir kimlik ve kişilik kazandıracağına inanıyorum” diye konuştu.


Antalya Gazete Bir


Geri Dön