25 / 04 / 2024

Deniz Süpürgesi durdu, Körfez çöple doldu!

Deniz Süpürgesi durdu, Körfez çöple doldu!

İzmit Körfezi’nde deniz temizliği, sözleşme süresinin bitmesi nedeniyle yeni yılla birlikte durdu. 4 gün içinde özellikle Marina iskelesi çevresinde deniz çöplerle doldu. Yeni ihale bekleniyor.



Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmit Körfezi’nde deniz yüzeyinin sürekli temizliği için sözleşme yaptığı Başaran Denizcilik firması ile sözleşme süresi, 31 Aralık’ta sona erdi. Marmara Denizcilik A.Ş. 1 Ocak’tan bu yana İzmit Körfezi’nde temizlik çalışması yapmıyor, denizdeki çöpler alınmıyor. 4 gün içinde özellikle İzmit sahillerinde deniz yüzeyi çöplerle doldu. Yağmur ve eriyen karlarla birlikte derelerden gelen sular da, deniz yüzeyini bir hayli kirletti.


2007’DEN BERİ ANLAŞMA VARDI


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 2007 yılı ağustos ayından bu yana, Başaran denizcilik A.Ş. ile anlaşmalıydı. Bu firmaya ait deniz süpürgesi ve küçük çöp tekneleri ile İzmit Körfezi’nde denizdeki çöpler toplanıyordu. 1 Ocak’tan itibaren denizde hiç temizlik çalışması yapılmadı. Büyükşehir Belediyesi’nin deniz yüzeyindeki temizlik çalışması için yeniden ihaleye çıkması bekleniyor. Ama ihale sonuçlanıp, yeni sözleşme imzalanana kadar da İzmit Körfezi’nde çöpler toplanmayacak ve büyük olasılıkla sahile inenler bu durumun etkisini görecekler.


Şennur Yıldız / Özgür Kocaeli







Geri Dön