18 / 04 / 2024

Gölcük Denizevler Kentsel Dönüşüm projesinde kuralar çekildi!

Gölcük Denizevler Kentsel Dönüşüm projesinde kuralar çekildi!

Gölcük Belediyesi tarafından hayata geçirilen Denizevler Kentsel Dönüşüm projesinde kuralar çekildi.



Gölcük Belediyesi öncülüğünde  TOKİ  ile birlikte hayata geçirilen ve Türkiye bir ilk olan Denizevler Kentsel Dönüşüm projesinde kura çekilişi yapıldı. Gölcük Belediyesi'nde yer alan habere göre,  541 konuttan meydana gelen proje de, 146 hak sahibi için çekilen kuralar başarıyla gerçekleştirildi. Hak sahipleri böylelikle dairelerini belirledi. Bu mutlu günlerinde Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş´te onları yalnız bırakmadı.

KOCAELİ’NDE BİR İLK GERÇEKLEŞİYOR

Gölcük Belediyesi’nin bir ilki gerçekleştirerek inşa ettiği Denizevler Mahallesi Kentsel Dönüşümü için gerçekleştirilen konutların hak sahipleri için kura çekimi Kongre Sarayı’nda yapıldı. Kura çekimine 146 konut için hak sahibinin yanı sıra Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, TOKİ Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Banu Tantan, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman, Noter yetkilileri katılım gösterdi. Bu dönüşüm ile depreme maruz bölge olan Denizevler boşatılacak ve olası bir depremde bu bölgede oluşabilecek yıkım böylelikle önlenecek. Proje başarıyla devam ederken, evler en geç Haziran ayında teslim edilmiş olacak.

“GAYRETİ GÖSTERDİK SONUCA ERİŞTİK”

Kura çekimi öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Başkan Mehmet Ellibeş önemli açıklamalarda yaptı ve şunları söyledi: “17 Ağustos Asrın Felaketini yaşamış bir kent olarak yaraları sarmaya devam ediyoruz. Hep birlikte zor günler geçirdik. Bu zor günleri tekrar yaşamamak adına, yeni depreme hazır olmak durumundayız. Çünkü bilim adamları yeni depremlerin kapıda olduğunu belirtiyorlar. Nasıl Gölcük Depremi’nde başka iller de etkilendiyse, bize yakın iller de olabilecek bir depremde bizde etkilenebiliriz. Bunu önlemek adına zaten afete maruz bölge olan Denizevler Mahallemizde bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. Çocuklarımızın geleceği için bu gayreti gösterdik ve sonuca eriştik”

TOKİ BAŞKANI TALEPLERİNİZİ KABUL ETTİ

Başkan Ellibeş konuşmasına şu şekilde devam etti:  “Dün TOKİ Başkanımıza gittiğimizde sizlerin bazı isteklerini kendisine ilettik. Zemin katlarda kuraya katılmama talebimiz kabul edildi. Zemin katlar bugün yapılacak kura çekimlerinde yer almayacak. Fark ödemesi gerekenlerin o günkü koşullarda ki farkı ödemesini de sayın TOKİ Başkanımız kabul etti, bizleri kırmadı. Bunun dışında özel istekleri de paylaştık. Sonuç itibariyle daha huzurlu, daha güvenli, daha sağlıklı bir şekilde yaşayabileceğiniz, bir mahallenin oluşması adına sonuçlarımızı elde etmiş olduk. Bugün inşallah her biriniz çekeceğiniz kura ile daha güzel mutlu günler yaşarsınız. Gölcükümüze sizlere, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” 

146 KONUT İÇİN KURA ÇEKİLDİ HAZİRAN’DA TESLİM

Sivri Tepe rezerv alanında toplam 541 konut bulunuyor. Tip -1 10, Tip -2 141, Tip- 3 106 başvuru bulunurken, bu hak sahiplerinin yerleri bu kura çekimi ile belirlendi. Geri kalan konutlar için ise daha sonra başvuranlar arasında kura çekimi gerçekleştirilecek. Bu evleri kimlerin hangi şartlarda alabileceği de TOKİ tarafından açıklanacak. Konutların en geç Haziran 2019 yılında sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

HAK SAHİPLERİ BAŞKAN ELLİBEŞ’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş hak sahipleri ile tek tek ilgilenerek sorularını yanıtladı. Hak sahipleri kura çekiminin hayırlı olmasını dileyerek, özellikle Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e  ve Toki çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.


Geri Dön