26 / 04 / 2024

Denizli Buldan'a yönelik turizm yatırımları mecliste!

Denizli Buldan'a yönelik turizm yatırımları mecliste!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'nin Buldan ilçesine yönelik turizm yatırımlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Eskişehir Nabi Avcı'nın yanıtlamasını talep etti..



Denizli Buldan a yönelik turizm yatırımları mecliste!


CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'nin Buldan ilçesine yönelik turizm yatırımlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Eskişehir Nabi Avcı'nın yanıtlamasını talep etti.


Basmacı önergesinde "Denizli İline bağlı Buldan İlçesi 2012 TÜİK verilerine göre merkez nüfusu 15.914,köy nüfusu 11.570 olmak üzere toplam nüfusu 27.484 kişidir. Dünyaca ünlü Buldan Bezi Buldan'ı tekstil alanında ön plana çıkarmaktadır.Tekstilin yanında Yayla Gölü,Kestane Deresi,Buldan Evleri ve Tripolis Antik kentinden dolayı turizm faaliyetleri de oldukça revaçtadır.


Dokumacılığın tarihi geçmişinden dolayı Buldan'da kent müzesinin açılmasında fayda görmekteyiz. Bu sebep ile ilçeye gelecek yerli ve yabancı turistler Buldan'ın dokumacılık geçmişini daha iyi öğreneceklerdir.


Tripolis Antik Kenti ilçe halkı için çok önemli bir tarihi bölgedir. Tripolis'de ilk kazı faaliyeti 1993 yılında başlanmış olmasına rağmen, sistematik olarak çalışma faaliyetleri 2007 yılında başlanmıştır. Ancak görünen odur ki çalışmaların daha yoğun bir şekilde,12 ay süre devam etmesi gerekmektedir." dedi.


2007 yılından itibaren ortaya çıkarılan önemli eserler oluşturulacak Buldan Müzesinde sergilenmesinde fayda görmekteyiz diyen Basmacı "Tripolis Antik Kentinin bulunduğu bölge olan Yenicekent -Pamukkale arasında tur otobüslerinin kullanabileceği bir turizm yolu bulunmamaktadır.


Buldan Yayla Gölü ilçe için önemli olduğu kadar, Denizli Halkı içinde oldukça önemlidir.Yazın sıcakların bastırmasından dolayı serin bir ortam olduğu gibi,nefes alınacak insana huzur veren bir ortamdır.Ancak bu bölgenin göl için koruma amaçlı imar planı onaylandıktan sonra,günübirlik turizm çerçevesinde bir yatırım ihtiyacı söz konusudur.Günübirlik turizm faaliyetine açılabilmesi için,mutlak suretle çevreci ve halkı rahatsız etmeyen yatırımlara ihtiyaç vardır." dedi.


Basmacı'nın soruları

Soru 1-Tripolis Antik Kenti kazılarından elde edilen tarihi eserlerin sergilenmesi için Buldan'da bir tarihi müze açmayı planlıyor musunuz?


Soru 2-Yayla Gölü ve çevresinde günübirlik turizm faaliyetleri için ne tür planlamalar yapıyorsunuz? 


Soru 3-Yenicekent-Pamukkale arasında turizm yolu oluşturmayı planlıyor musunuz ?


Soru 4-Buldan'da dokumacılık sanatı ve kültürel değerlerin sergilenmesi için,bir kent müzesi açmayı düşünüyor musunuz?


Soru 5-Tarihi Buldan Evleri'nin ev pansiyonculuğuna teşvik etmek için neler düşünüyorsunuz?




Geri Dön