29 / 03 / 2024

Denizli Buldan'da tekstil ihtisas OSB kurulacak mı?

Denizli Buldan'da tekstil ihtisas OSB kurulacak mı?

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'nin Buldan ilçesine tekstil ihtisas organize sanayi bölgesi kurulmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..



Denizli Buldan da tekstil ihtisas OSB kurulacak mı?


CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'nin Buldan ilçesine tekstil ihtisas organize sanayi bölgesi kurulmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularının Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Basmacı önergesinde "Denizli ili Buldan ilçesinde 3 tane küçük sanayi bölgesi vardır. Bu küçük sanayi bölgelerinde ağırlıklı olarak tekstil işletmeleri faaliyet göstermektedir. Yeni açılacak sanayi işletmelerine artık şehir içinde izin verilmemektedir. Günümüz ekonomik şartlarında tekstil işletmelerinin ağırlıklı sorunu girdi maliyetlerinin yüksek oluşudur. Yüksek girdi maliyetlerinin en başında ise enerji maliyetleri gelmektedir." dedi.


Bu sorun ile başa çıkmanın yollarından birinin ise ortak tedarik ve ortak satın alma yaparak güç birliği yapmaktan geçmekte olduğunu dile getiren Basmacı "Kanaatimizce bunu gerçekleştirmenin yollarından birisi de Buldan Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasından geçmektedir." diyerek soru sordu;


"Bakanlığınız olarak dokumanın başkenti Buldan İlçesi için Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurmayı düşünüyor musunuz? Bu yönde bir çalışmanız var mıdır?"




Geri Dön