26 / 04 / 2024

Denizli Çimento İstanbul Karbon Zirvesi'nin ana sponsoru oldu!

Denizli Çimento İstanbul Karbon Zirvesi'nin ana sponsoru oldu!

“İstanbul Karbon Zirvesi”nin ana sponsoru olan Denizli Çimento, üretim süreçlerinde geliştirdiği stratejilerle uzun vadede gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefleyen şirketler arasında yer alıyor...




 3-5 Nisan tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, sera gazı yayılımının tüm detaylarıyla ele alınacağı “İstanbul Karbon Zirvesi”nin ana sponsoru olan Denizli Çimento, üretim süreçlerinde geliştirdiği stratejilerle uzun vadede gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefleyen şirketler arasında. Denizli Çimento Sanayi TAŞ Genel Müdürü Mehmet Barış Kılınç, “Çevre dostu üretim yapan Denizli Çimento, son yıllarda uygulamış olduğu kullanılabilir en iyi tekniklerle (BAT) yatırımlarını gerçekleştirerek, fabrikanın her yıl karbondioksit emisyonunu 60 bin ton kadar azaltıyor” dedi.


Kılınç, Denizli Çimento’da, fabrikanın yüzde 40’a kadar ısıl enerji ihtiyacının atıklarla sağlanmasının hedeflendiğini, bu oranın artmasının planlandığını da söylüyor. Mehmet Barış Kılınç, çok sayıda sektörün atıklarını da alternatif hammadde olarak kullandıklarını belirtiyor. Kılınç, “Bunun yanı sıra karbondioksit emisyonunu azaltmak amacıyla her yıl yüksek katkılı çimento üretimini artırıyor, klinkerin kullanımını azaltıyoruz” diyor. Denizli Çimento, her yıl 10 binden fazla fidan dikiyor. Oluşan ormanlar sayesinde, yılda 3 bin tondan fazla karbondioksit oluşumu engelleniyor.



Dünya


Geri Dön