29 / 03 / 2024

Denizli Güney Şelalesi ziyarete açılacak!

Denizli Güney Şelalesi ziyarete açılacak!

Mayıs ayında heyelanla çöken Güney Şelalesi'nin çok kısa süre içerisinde tekrar turizme kazandırılması için gayret içerisine girildi. Güney Şelalesi,1994 yılında tabiat anıtı olarak ilan edilmişti...



Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Güney Şelalesi'ni Ramazan Bayramı'ndan sonra ziyarete açmak istediklerini söyledi.


Yapılan çalışmalarla ilk etapta su yatağının değiştirilmesiyle şelalenin 100 metre kadar yakınından suyun verildiğini ve şelalenin yeniden hayat bulduğunu ifade eden Denizli Valisi Abdülkadir Demir şöyle konuştu: "Bölgede heyelanla gelen kütlenin temizlenmesi için çalışmaları hızlandırdık. Güney Şelalesi'ni, Ramazan Bayramı'ndan sonra ziyarete açmak istiyoruz. Konunun Türkiye kamuoyuna mal olması dolayısıyla insanlar orayı çok merak ediyorlar. Geniş çaplı koruma amaçlı imar planıyla ilgili düzenlemeler biraz zaman alacak. Ama vatandaşımızın var olan koşullarda ziyaret etmesi için de güvenlik anlamında bir problemin kalmamasını istiyoruz." 


Güney Şelalesi 


Denizli'nin Güney ilçesindeki şelale, 1993 yılında  İzmir  2 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 1. 

derecede doğal SIT alanı, 1994 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından da tabiat anıtı olarak ilan edilmişti. Türkiye'nin doğa harikalarından biri olan Güney Şelalesinde 13 Mayıs'ta meydana gelen heyelanda 20 metre yükseklikteki kaya bloku çökmüştü. 


Bizim Gazete


Geri Dön