26 / 04 / 2024

Denizli Honaz Tüneli 2018'de açılacak!

Denizli Honaz Tüneli 2018'de açılacak!

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, ''Antalya ve Muğla ile olan araç trafiğini rahatlatacak Honaz Tünelleri'nin bitmesi için 4 taraftan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Süreci iyi yönetirsek 2018 yılında tüneli bitirme imkanımız olur.'' dedi.



Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, yapımı tamamlandığında Antalya ve Muğla ile olan araç trafiğini rahatlatacak Honaz Tünelleri'nde incelemelerde bulundu. Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, tünellerin son durumu hakkında Vali Ahmet Altıparmak'a bilgi verdi. Ovacık mevki giriş sağ tüpte 846 metre, sol tüpte ise 771 metre kazı yapıldığını belirten Uraloğlu, Cankurtaran mevki çıkış ağzı sol tüp portal ve aç-kapa yapılarının tamamlandığını, bu kesimde 100 metre ilerlemenin sağlandığını, tünellerin 2018 yılı sonuna doğru tamamlanacağını söyledi.


"Trafik rahatlayacak"


Toplamda 5 bin 200 metrelik tünelin şu anda bin 700 metresini kazıp desteklediklerini kaydeden Abdülkadir Uraloğlu, "Hem gidiş hem geliş olarak 4 taraftan bundan sonra çalışmalarımıza devam edeceğiz. Süreci iyi yönetirsek 2018 yılında tüneli bitirme imkanımız olur. Projeyi bitirdiğimizde hem  Ankara  ve Aydın istikametinden gelip Antalya istikametine gidecek olan, hem de Antalya istikametinden gelecek olanlar şehir trafiğine girmeyecek. Trafik rahatlamış olacak" diye konuştu.


"İleride trafikte sorun yaşamayacağız"


Vali Ahmet Altıparmak, karayolu araç trafiği bakımından Denizli'nin önemli bir kavşak pozisyonunda bulunduğunu belirterek, "Türkiye trafiğinin yüzde 13'ü İzmir-Denizli hattı olan bu bölgede seyrediyor. Bu yapılanlar bir revizyon hareketi. Bu yatırım ve çalışmalar sayesinde ileri zamanlarda trafik açısından sorun yaşamayacağız. Bu bağlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.





Yeni Asır


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Honaz tünellerinin 2018 yılı sonuna doğru tamamlanacağını açıkladı. Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, tünellerin son durumu hakkında Vali Ahmet Altıparmak'a bilgi verdi. Toplamda 5 bin 200 metrelik tünelin şu anda bin 700 metresini kazıp desteklediklerini kaydeden Uraloğlu, " Projeyi bitirdiğimizde hem Ankara ve Aydın istikametinden gelip Antalya gidecekler, hem de Antalya'dan gelecekler şehir trafiğine girmeyecek, trafik rahatlamış olacak" dedi.


Sabah 


Geri Dön