28 / 03 / 2024

Denizli modern altyapıya kavuşuyor!

Denizli modern altyapıya kavuşuyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü kent genelindeki tüm ilçe ve mahallelerde dev yatırımlara imza atmaya devam ediyor.




Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü kent genelindeki tüm ilçe ve mahallelerde dev yatırımlara imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tavas ilçesinin Solmaz, Medet, Altınova, Çiftlikköy, Sofular, Ebecik ve Çalıköy mahallelerinde yaptığı incelemelerde mevcut içme suyu depolarının uzun yıllar önce yapıldığını ve günümüz ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirleyen DESKİ, harekete geçti. Bölgedeki depolarda hidrofor sisteminin bulunduğunu ve ayrı ayrı içme suyu sondaj kuyusundan su temin edildiği için bakım ve onarım maliyetlerinin de yüksek olduğunu belirleyen DESKİ, söz konusu mahallelerde yaşayan vatandaşların tek depodan, modern ve nitelikli içme suyuna kavuşması hedefiyle çalışmalarına başladı. 


40.000 metre hat döşeniyor 


Büyük bir hızla sürdürülen proje dahilinde Solmaz Mahallesi’nde yapılan ve Medet, Altınova, Çiftlikköy, Sofular, Ebecik ile Çalıköy mahallelerinin de yararlanacağı 1 adet 2000 metreküplük içme suyu depo çalışması ile 1 adet içme suyu sondaj kuyusu açma çalışması tamamlandı. Söz konusu 7 mahalleyi kapsayan 40.000 metre içme suyu isale hattı döşeme çalışmalarına da devam eden DESKİ, bölgede 1 adet içme suyu sondaj kuyusu daha açacak.


“Modern alt yapı ağıyla örüyoruz”


Denizli’de kent merkezi ve ilçelerin modern alt yapı ağıyla örüldüğünü kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Tavas ilçemizdeki projemiz bittiğinde, 7 mahallede yaşayan hemşehrilerimiz hak ettikleri nitelikte bir içme suyu sistemine kavuşacak. Ayrıca bakım onarım maliyetlerinden ve zamandan tasarruf sağlayacağız. Bölgemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.




Denizli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön