27 / 04 / 2024

Denizli OSB yatırımcı bekliyor!

Denizli OSB yatırımcı bekliyor!

Denizli Valisi Abdülkadir Demir yaptığı açıklamada “ Kentteki 6 organize sanayiden sadece biri faaliyette. Milyonlarca metrekarelik alanlar boş duruyor. Yeni yatırımlar gelmesini bekliyoruz ” dedi




Denizli Valisi Abdülkadir Demir, kentte kağıt üzerinde 6 organize sanayi bölgesi (OSB) bulunmasına rağmen sadece birinin faaliyette olduğunu, Çardak, Mermer ve Deri organize sanayi bölgelerinde yeni yatırımların yapılmasını beklediklerini söyledi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Daire Başkan Vekili Soner Erkek başkanlığındaki yaklaşık 40 kişilik heyet, Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Ardından Vali Abdülkadir Demir'in de katıldığı bir toplantı düzenlendi. Kentteki OSB sorununa değinen Vali Demir, kağıt üzerinde 6 organize sanayi bölgemiz bulunmasına rağmen sadece birinin faaliyette olduğunu, Çardak, Mermer ve Deri organize sanayi bölgelerinde yeni yatırımlar gerektiğini dile getirdi.


Devasa alanlar ayrılmış

Vali Demir, "Mermer OSB ile ilgili çok önemli çalışmalar yapıldı. Hükümetimizin teşvik uygulamalarında mermer ve traverten işi 5'inci bölge teşvikinden faydalandığı için burada çok önemli bir kümelenme hali hazırda var. Bu güçlü firmaları bir araya getirerek burada da başarmak istiyoruz. Yapımı tamamlanan Deri OSB'ye tabakhanede bulunan firmalarımızın taşınması ile ilgili olarak GEKA özel bir çağrıya çıktı. Deri OSB'ye taşınması ile ilgili müracaat eden 9 firmamıza 1 milyon 500 bin liralık katkı sağlandı" diye konuştu.


Denizli OSB'nin Türkiye'de yapımına başlanan ilk dört OSB içinde yer aldığını hatırlatan Vali Demir, "Denizli'de şuanda kağıt üzerinde 6 organize sanayi bölgesi gözüküyor ama bunlardan maalesef sadece içinde bulunduğumuz Denizli OSB faaliyette. Burası 4 milyon 500 bin metrekarelik bir alana sahip ve her geçen gün genişleme çabası içerisinde. Çok büyük ümitlerle Çardak Organize Sanayi Bölgesi kurulmuş. 


Başvurularımızı yaptık

Burası da yaklaşık 3 milyon 500 bin metrekarelik bir alan ancak yatırımcı gelmemiş. Fakat son dönemde birkaç tane büyük yatırımcı müracaatta bulundu. Ümit ediyoruz 2014 yılının başında bir hareketlenme olacak. Özellikle manganez işleme ile ilgili bir tesis kurulacak. Hükümetimizin son teşvik uygulamasıyla birlikte de öncelikli sektörler ve stratejik sektörlerde Denizli'de önemli gelişmeler oluyor. Bu kapsamda da buraya müracaat olacağına inanıyoruz" diye konuştu.


Denizli-İzmir Karayolu üzerinde bulunan Islah Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili de bilgi veren Vali Demir, "Denizli'nin  İzmir  yolu üzerinde oluşmuş ciddi bir kümelenme var. Buradaki firmalarımız da Türkiye sıralamasında olan firmalar. Orası OSB değil ama çoğu ildeki OSB'nin kapasitesinin üzerinde firmalar var. Bölgede yaklaşık 11 milyon metrekarelik bir alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu alanın OSB tüzel kişiliğine kazandırılması için başvurularımızı yaptık. Bu bölge Denizli'de işadamlarımızın kendi kaynakları ile ne kadar fazla harcama yaptığını da gösteriyor. Devletin yapacağı arıtma, trafo gibi harcamayı işadamları kendileri yapmış. Bölgenin Türkiye'ye örnek bir OSB olacağından tereddüdümüz yok" dedi.


Konuşmaların ardından heyet OSB'ye ait kreş, itfaiye ve spor kompleksi gibi sosyal alanları da gezdi, arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.


Yeni Asır


Geri Dön