25 / 04 / 2024

Denizli'de yıkım çalışmaları hızlandı!

Denizli'de yıkım çalışmaları hızlandı!

Denizli kent merkezinde bulunan Özel İdare İşhanı'nın yıkımına başlandı. Gazi Bulvarı ile Enverpaşa Caddelerinin kesiştiği alanda bulunan binanın yıkımı depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle başlamıştı.



Denizli Saraylar Mahallesi’nde 1979 yılında inşa edilen Özel İdare İşhanı'nın yıkımına başlanıldı. Depreme dayanıksız olması sebebiyle yıkılan bina da çalışmaların 1 hafta içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Denizli Bülten Gazetesi'nde yer alan habere göre, depreme dayanıksız raporu verilen 9 katlı binanın Tapu Bölge Müdürlüğü, İdare Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleri yeni yerine taşınmıştı. 

Mülkiye İl Özel İdaresi’ne ait olan ve sonra Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen işhanının yıkımı tamamlanıyor. 16 bin metrekare kapalı alana sahip binanın yıkım işini üstlenen firma çalışmaları kısa sürede tamamlamayı planlıyor. 

Yıkımı denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şu açıklamalarda bulundu: “Bu yıkımla birlikte amacımız şehrin merkezinde nadir bulunan hem tarihi hamamı restore edip hem de Atatürk Etnografya Müzesi'ni de ortaya çıkararak gelecek nesillere ulaştırmak. Şehrimizin merkezinde bulunan depremsellik anlamında riskli, fonksiyonunu yitirmiş, hizmet etme anlamında ömrünü tamamlamış olan bu yapıyı buradan kaldırarak, gelecekte oluşacak bu turizm noktasını nefes alır hale getirerek ön hazırlık yapmış oluyoruz. Burası 1700 metrekarenin üzerinde bir alan. Bu alanda güzel bir düzenleme ile hem tarihi hamam yapımızı ortaya çıkararak, hem de Atatürk Etnografya Müzemizin daha iyi algılanmasını ve ileride düzenleyeceğimiz müze alanları ile merkezde bir bütünlük ve tarihi dokunun oluşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Tarihi dokuya uygun bu alanda insanlarımız nefes alacak, ayrıca bölgenin Kaleiçi Çarşısı’na bağlantısı da sağlanmış olacak.”


Geri Dön