29 / 03 / 2024

Denizli'de 115 bin kişi imar barışından yararlandı!

Denizli'de 115 bin kişi imar barışından yararlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Bulvarı'nda düzenlenen mitingde Denizli'ye yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. 



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  partisince 29 Ekim Bulvarı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yaklaşık 2 ay önce, 18 Aralık'ta toplam yatırım bedeli 1 milyar 350 milyon lirayı bulan 275 kalem eseri resmen hizmete sunduklarını söyleyen Erdoğan, son 17 yılda Denizli'ye 23 milyar lira yatırım yaptıklarını belirtti.

Erdoğan, eğitimde 3 bin 897 derslik, yükseköğrenim öğrencileri için 4 bin 798 kişi kapasiteli yurt binaları açtıklarını belirterek, gelecek yıl da Denizli ve Çivril'de 2 bin 300 kişi kapasiteli yurt binaları açacaklarını müjdeledi.

Şehirdeki ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, yaşlılara, engellilere, asker ailelerine toplam 1,3 milyar lira tutarında destek sağladıklarını belirten Erdoğan, sağlıkta 13'ü hastane 29 tesisi şehre kazandırdıklarını, Denizli için yapımı, ihalesi ve plan proje çalışmaları devam eden toplam 24 sağlık tesisi bulunduğunu açıkladı.

Bin yataklı şehir hastanesinin ihale aşamasında olduğunu, en kısa sürede ihaleyi yapıp inşaata başlanacağını anlatan Erdoğan, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Denizli'de 11 bin 539 konut projesini hayata geçirdik. İmar Barışı'ndan şehrimizde 115 bin vatandaşımız faydalandı. Ulaşımda, burası da çok önemli, geldik, 79 senede 65 kilometre bölünmüş yol yapılmış, biz bunu 16 senede 423 kilometreye çıkardık. Farkımız bu. Toplam maliyeti 1,5 katrilyon lira olan 11 yol projemizin yapımı da devam ediyor. Nereler? Denizli Çalyolu'nu, Uşak-Çivril-Denizli yolundaki 4 köprüyü bu yıl tamamlıyoruz. Denizli-Çardak ayrımı Sivaslı-Uşak yolunu, Denizli çevre yolu ve Honaz Tüneli'ni, Denizli-Çardak Havalimanı yolunu, Pamukkale-Akköy yolunu ve Muğla-Kale-Tavas-Denizli-Serinhisar ayrımı yolunu önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Aydın-Denizli-Antalya otoyolunun ihalesi mart ayında yeniden yapılacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afyon-Denizli-Isparta-Burdur ve Ortaklar-Aydın-Denizli tren hattını yerli yazılımla rehabilite ettiklerini, çalışmaları gelecek yıl bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Çardak Havalimanı'na yeni bir terminal binası yaparak, havalimanını büyütüp modernleştirdiklerini aktaran Erdoğan, havalimanının yolcu trafiğinin 37 binden geçen yıl 650 bine çıktığını belirtti.


Geri Dön