26 / 04 / 2024

Denizli'de hayırseverler lise yaptıracak!

Denizli'de hayırseverler lise yaptıracak!

Hayırseverlerin katkısıyla Çıtak ve Kıralan Beldeleri liseye kavuşuyor



Denizli’de "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası kapsamında Çivril ilçesine bağlı Çıtak ve Kıralan beldeleri liseye kavuşacak.

Protokol imza töreninde konuşan Vali Yavuz Erkmen, Denizli’de göreve başladığı günden bu yana eğitim alanında hayırseverler ile 41 protokol yaptıklarını ifade ederek, hayırseverlerin eğitime bu süre içerisinde 30 milyon lira katkı sağladığını belirtti.Hayırseverlere yardımlarından dolayı teşekkür eden Erkmen, eğitime desteğin daha da artması dileğinde bulundu.

Vali Erkmen, Çıtak-Kıralan arasına yapılacak olan lisenin 2011 yatırım programına alındığı ancak hayırsever Kadir Kameroğlu’nun isteği ile bu tarihi öne aldıklarını söyledi. Denizli Valisi Erkmen, "Yaklaşık 400 öğrencimiz Çivril ilçesindeki liselere gidiyorlardı. Ailelerine ve kendilerine maddi ve manevi sıkıntıları oluyorlardı. Bu sıkıntıların çözümleneceği için çok memnunuz" dedi.

Çıtak-Kıralan Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği yöneticileri ve hayırsever Kadir Kameroğlu’nun katkılarıyla İl Özel İdare tarafından yaptırılacak lise, bin 260 metrekare alana inşa edilecek. 12 derslikten oluşacak ve 1 milyon liraya mal olacak lise, 2011 yılında tamamlanacak.

Hayırseverlerin lisenin inşaatı için 250 bin lira katkıda bulunacağı bildirildi.
AA


Geri Dön