26 / 04 / 2024

Denizli'de yapılacak 25 bin konut için başvurular başladı!

Denizli'de yapılacak 25 bin konut için başvurular başladı!

Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Nihat Zeybekci'nin "TOKİ'den aylık sabit 250 TL taksitle 25 bin konut" müjdesini duyan Denizlililer, başvuru için geldiği Büyükşehir, Merkezefendi ve Pamukkale belediyelerine koştu




Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Nihat Zeybekci'nin pazar günü Denizli tarihinin en büyük hamlesi başlığıyla duyurduğu 250 TL taksitle 25 bin konut projesi büyük ses getirdi. Konut açığının en büyük sorun olduğunu kaydeden Zeybekci, "Evi olmayan, evli ve çocuklu ailelere öncelik verilecek, aylık sabit 250 TL taksit hiç artmadan peşinatsız ev sahibi yapacağız" açıklaması üzerine dün Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale ve Merkez Efendi Belediyesi'ne başvurular başladı. Vatandaşlar, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi ve Pamukkale belediyelerine koştu. Sabahın erken saatlerinden itibaren izdiham oluşturan vatandaşlardan öğle saatlerine kadar yaklaşık bin 500 kişi ön başvuru yaptı. İlk gün sabah saatlerinden öğleye kadar Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne 650, Merkezefendi Belediyesi'ne 300 Pamukkale Belediyesi'ne de 200 başvuru yapıldığı öğrenildi. 


"Koşarak geldim"

Ev sahibi olmayı hayal bile edemeyen Denizlililer, en ucuz  TOKİ  evlerinin bile en az 10 bin lira peşinatı gerektirdiğini belirterek, bu proje sayesinde ev sahibi olabileceklerini ifade etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi beyaz masada ilk kayıt formunu dolduran 66 yaşındaki emekli üç çocuk annesi Şenel Yılmaz, "Yıllardır kirada oturuyorum. 250 TL taksitle ev verileceğini duyup koşarak buraya geldim. 250 TL taksidi rahatlıkla ödeyebilirim. Başımızı sokacak evimiz olsun, kaç metrekare olduğu önemli değil" dedi. 


"En büyük hayalim"

Kayıt yaptırmanın bile heyecan verdiğini belirten 45 yaşındaki malulen emekli Hüseyin İlkay da, Bakan Nihat Zeybekci'ye güvendiğini ve ev sahibi olabileceğini düşündüğünü söyledi, "Bu taksitle ve bu fırsatla ev sahibi olacağım için mutluyum" diye konuştu. Kiralık eve ayda 350 TL ödediğini belirten 32 yaşındaki 2 çocuk babası Şahin Çapan da, "İşçi olarak çalışıyorum. 350 TL kira ödüyorum. 250 TL taksitle ev sahibi olursam bile kardayım. En büyük hayelimi gerçekleştirirsem benden mutlusu yok" dedi.


Denizli'de ihtiyaç

Denizli Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Arslan, kentte bu projelere ihtiyaç olduğunu söyledi. Nitelikli konut olarak yapılmasının daha akılcı olacağını savunan Arslan, şöyle konuştu: "Denizli'de yıllardır bu tür bir toplu konut atağı bekleniyordu. Bakanımız bu müjdeyi verdi. Çok yerinde ve gerekli bir karar. Herkes ev sahibi olsun. Ayrıntıları bilmiyorum ama evler otoparklı, sosyal alanlara sahip, geniş yeşil alanlara sahip, cami, alışveriş merkezi, yeme içme bölümlerinin de içinde olacağı nitelikli konutlar olmalı."



"Millete yeni projelerle geliyoruz"

Denizli'deki seçim çalışmaları kapsamında Sarayköy ilçesindeki bir tekstil fabrikasında işçilerle sohbet eden Ekonomi Bakanı Zeybekci, çalışanların Berat Kandili'ni kutladı. Zeybekci, "Türkiye sevdamızı ve davamızı her zaman sizlerle paylaştık. Denizli'yi her alanda parmakla gösterilen ve özenilen bir şehir haline getirdik. Türkiye'nin en önemli problemi çaresiz muhalefet problemidir. Allah'ın izniyle sıfıra kadar durmak yok, yola devam. Türkiye'de yapılan her şeyi, millet yaptı. Siz istediniz biz yaptık. Babamızın cebinden değil, sizin paranızla yaptık. Çünkü emanet kıymete bindi. Memleketten çakallar kovuldu. Bu memleketin kanını emenlerin, sülükleri tek tek koparıldı ve gönderildiği için bu hastaneler, okullar, otoyollar, hızlı trenler yapıldı. Size gelip hiç hızlı tren diyen oldu mu? Otoyol, baraj, köprü, üniversite diyen oldu mu?"


Bir hamle de Manisa'dan 


Yunusemre Belediyesi, aylardır üzerinde çalıştığı dev konut projesini hayata geçiriyor


Yunusemre Belediyesi'nin TOKİ işbirliğiyle yapacağı 5 bin 500 konutun ilk etabı olan bin 150 konut için başvurular başladı. 30 Haziran'a kadar ön başvuruların alınacağı konutların yapımına, üç ay gibi kısa bir sürede başlanacak. Akgedik bölgesinde yapılacak konutlar için Yunusemre ve Şehzadeler ile mahallelerde yaşayan herkes başvurabilecek. 2+1 konutlar için ön başvuru bedeli bin lira, 3+1 konutlar için 2 bin lira olarak belirlendi. Yapımı gerçekleştirilecek konutlara ait konut, ticaret merkezi, ofis binası, okul, sosyal ve sportif alanlar ve cami için mimari uygulama projesi, detay projeler ve teknik şartnameler hazır hale getirildi. 

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, TOKİ'nin ikinci konut hamlesinin ilk ayağının Yunusemre'den başladığını açıkladı. Tüm yurtta 600 bine yakın konut üreten TOKİ'nin artık her yöreye özel özgün mimariyle yeni şehirler kurduğunu belirten Çerçi, "Yunusemre'ye kurulan şehir de bunlardan birisi olacak. Yunusemre Beyaz Masa'ya müracaatlar yapılacak, ödemeler ise ise Halk Bankası'na yapılacak" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön