26 / 04 / 2024

Denizli'deki park sayısı artacak!

Denizli'deki park sayısı artacak!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yıllardır atıl durumda kalan Zeytinli Bahçe’nin yüzde 60’ının beton olduğunu ve bu beton yığınını kaldırdıklarını vurgulayarak, yeni yapılacak düzenlemeyle bölgedeki yeşil alan miktarının artırılacağını açıkladı.




Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin Aralık ayı toplantılarının 3’üncü birleşimi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın başkanlığında Büyükşehir Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Zeytinli Bahçe uygulamasıyla ilgili yöneltilen iddialara açıklık getirdi. Başkan Zolan, “Bu beton alan Servergazi Belediyesi’nin kapanmadan hemen önce bir derneğe 10 yıllığına kiraladığı bir alandı. Yıllarca atıl kalan ve dokunamadığımız bir yerdi. 2019’a kadar atıl kalacaktı. O bölgeyi alan dernekle yaptığımız görüşmeler sonucunda 7 yılın ardından kira anlaşmasını kaldırdık” dedi. 


“Bahsedilen alanda zeytin ağacı yoktu”


Söz konusu bölgedeki betonlaşmaya dikkat çekerek iddia edildiği gibi bahsedilen alanda zeytin ağacı olmadığını fotoğraflarla vurgulayan Başkan Zolan, “O alanın yüzde 60’ı betondu. Bu beton yığınını kaldırdık. Biz bu alanın yaklaşık 2000 metrekaresini benzin istasyonu yapılması için ayırdık. Burada güvenlik anlamında TSE’nin vermiş olduğu tüm standartları sağladık. Ben burada yaşayan insanlarımızın ihtiyacını karşılamak zorundayım” dedi.


Yeşil alan miktarı artacak


Proje nedeniyle kendisine teşekkür eden vatandaşlar olduğunu dile getiren Başkan Zolan, “Projeyle bölgenin park ihtiyacını da karşılayacağım. Alandaki beton kısımları da park ve yeşil alan haline getireceğim. Park sıkıntısı olan bir yer olmamasına rağmen yeni bir park inşa edeceğim. Bölgenin ve Denizli’nin toplam park alanı azalmıyor, bilakis artıyor. Tabii ki farklı düşüncelere saygılıyız. Ancak ben bunlar bilinsin istiyorum” diye konuştu.


Başkan Zolan’ın konuşmasının ardından Merkezefendi'nin Yeşilköy Mahallesi'nde bulunan 10 bin 570 metrekarelik park ve yeşil alanın 2 bin 344 metrekaresine yapılması planlanan akaryakıt ve servis istasyonu ile ilgili 18’inci maddesi AK Parti ve MHP’li üyelerin oyçokluğu ile kabul edildi.



Denizli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön