29 / 03 / 2024

Denizli'nin 121 projesine tam not!

Denizli'nin 121 projesine tam not!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın açıkladığı 121 dev projeden oluşan Denizli Büyükşehir Belediyesi 2016-2017 Eylem Planı vatandaşlardan tam not aldı.




Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın hafta sonu görkemli bir törenle açıkladığı 121 dev projenin yankıları sürüyor. Ulaşımdan, alt yapıya, park ve yeşil alanlardan yüzme havuzlarına kadar Denizli'nin öncelikli ihtiyaçlarından oluşan milyonlarca liralık yatırım 1 yıl içinde tamamlanarak hizmete girecek. Merkez ve tüm ilçelerde hayata geçirilecek köprülü kavşaklar, üst geçitler, yollar, köprüler, menfezler, kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu hatları, su depoları, atık su arıtma tesisleri, parklar, mesire yerleri, kent ormanları, çevre düzenlemesi, yüzme havuzları, gençlik ve kültür merkezleri, spor sahaları, otobüs terminalleri, sokak hayvanları barınma ve rehabilitasyon kompleksi, güneş enerji santrali, asfalt şantiyesi, katı atık bertaraf tesisi, katı atık aktarma istasyonu ve itfaiye binaları gibi toplam 121 projenin Denizlililerin yaşam standardını daha üst seviyelere taşıyacağı, bulundukları bölgenin de çehresini değiştireceği ifade edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan'ın hafta sonu açıkladığı 121 dev projeden oluşan Denizli Büyükşehir Belediyesi 2016-2017 Eylem Planı vatandaşlardan tam not alırken, Denizli'nin trafik sorununu büyük ölçüde rahatlatacak Üçgen Köprülü Kavşaklar Projesi ise muhteşem düzenlemesiyle dikkat çekti. 


"Trafik akışı kesintisiz sağlanacak"


İzmir,  Ankara  ve Antalya karayollarının kesişim noktasında bulunan Üçgen Meydanı’nda yapılacak Üçgen Köprülü Kavşakları ile bölgedeki trafik akışı kesintisiz bir şekilde sağlanacak. Eşsiz peyzaj düzenlemesiyle büyük beğeni toplayan Üçgen Köprülü Kavşakları şehir içi ve şehir dışı trafik akışını birbirinden ayırarak vatandaşlara ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, göreve geldikleri ilk günden itibaren gece gündüz çalışarak, bir fazla eser bırakmak için gayret sarf ettiklerini söyledi. Denizli'nin öncelikli ihtiyaçlarının yer aldığı 121 dev projeden oluşan Denizli Büyükşehir Belediyesi 2016-2017 Eylem Planı ile ilgili vatandaşlardan çok olumlu dönüşler aldıklarını ifade eden Başkan Zolan, 

Denizli'de yapmış oldukları anketlerde en önemli sorunun ulaşım olduğunu söyledi. 


10 proje arasından seçildi


Özellikle Üçgen Meydanı'nda yaşanan trafik sorununa dikkati çeken Başkan Zolan, "Işıkta bekleme sürelerini de göz önüne aldığımızda en büyük sıkıntının Üçgen Meydanı olduğu görülüyor. Üçgen bundan bir yıl önce sabah ve akşam saatlerinde sıkışıyordu. Şimdi hemen hemen her saat yoğunluk var. Üçgen projesindeki ilk hedefimiz oradaki yeşili korumakla birlikte, hiç beklemeden kesintisiz geçişi sağlayacak bir kavşak projesi" dedi. Üçgen ile ilgili 10 dolayında proje çalışıldığını anlatan Başkan Zolan, "Hayata geçireceğimiz bu proje kendi ekibimiz tarafından hazırlandı. Optimum ve sürdürülebilir proje olmakla birlikte ışıkta beklemeden bir trafik akışı sağlanacak. Projemize 2-3 ay içerisinde başlayıp bir yıl içerisinde tamamlayacağız. Üçgen Köprülü Kavşakları ile birlikte Zeybek Köprülü Kavşak projesini de planlayacağız" diye konuştu.




Denizli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön