18 / 04 / 2024

Denizli'ye 250 TL taksitle konut müjdesi!

Denizli'ye 250 TL taksitle konut müjdesi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci günlerdir merakla beklenen "Dev proje"yi dün Pamukkale'daki Doğa Termal Otel'deki toplantıda açıkladı. Zeybekci Denizli'de dar gelirlilerin ayda 250 TL ödeyerek konuk sahibi olabileceğini söyledi...




Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, aylık 250 TL karşılığında 25 bin konut yapacaklarını açıkladı. Zeybekci, projeden yararlanmak isteyen vatandaşların, bugünden itibaren Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Pamukkale ve Merkezefendi belediyelerine başvurabilecekleri söyledi.

Bakan Nihat Zeybekci, günlerdir merakla beklenen "Dev proje"yi dün Pamukkale'daki Doğa Termal Otel'deki toplantıda açıkladı. Toplantıya AK Parti Denizli Milletvekilleri, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Bakan Zeybekci, "Belediye başkanlığı dönemimden itibaren birçok kent projesine öncülük ettik. Denizli'de Aktepe bölgesinde kaçak yapılara izin vermedik. Yasal konutları faaliyete geçirdik. Bu sayede kiralar düştü, istediğimizi elde ettik. Birçok ilçede de  TOKİ  ile birlikte konutlar yaptık" dedi. 


Acil ihtiyaç var

Geçen yıllarda Denizli'de yeniden ev sorununun başladığının kaydeden Zeybekci şöyle konuştu: "2014 yerel seçimleri sırasında yaptığımız çalışmalarda halkımızla konuştuk. Sorunları dinledik. Gördük ki konut ve kira konusunun yeniden gündeme geldiği gördük. Kiraların yüksekliğiyla ilgili sorunun arttığını farkettik. Bu sorunun da az sayıda konutla çözülemeyeceğini gördük. Özel sektör ucuz konut işine girmiyor. Bu konuda araştırma yaptık. Finansmanını araştırdık. Denizli olarak TOKİ'den daha ucuza yapabiliriz. Acil ihtiyacı olan insanlar var. 22 bin civarında konut yapılırsa Denizli'de konut açığının kapanacağını hesapladık. Alanları belirledik. Laodikya Antik Kenti'nin ilerisindeki bölgeye, Göveçlik'e, Honaz yakınlarına, Acıpayam, Çivril, Tavas ve Sarayköy'de evler yapılacak. Üçler'de Şehir Hastanesi'nin olduğu bölgede yapılacak. Eşzamanlı ilerleyecek. Tavas'ta Serinhisar, Acıpayam Çivril'de olacak. Diğer ilçelerde de 250 konut talebi olduğu anda inşaat başlayacak. Yarından itibaren Denizli Büyükşehir Belediyesi talep kayıt işine başlayacak."


250 TL'ye 25 bin konut

Ev verirken önceliklerinin olduğunu ifade eden Zeybekci, "En avantajlı olan kişiler, evli çocuklu ve evi olmayanlar. İlk olarak bu vatandaşlarımıza ev vereceğiz. Emekliye, bekarlara da evler yapacağız. Finansı ile ilgili problemleri çözdük. 2 milyar TL'ye malolmasını bekliyoruz. 12 ayda tamamlanacak. Ayda sadece 250 TL'ye herkesi ev sahibi yapacağız. Tefe, tüfe haricinde bu rakam artmayacak. Evler 2 artı 1 şeklinde olacak. Denizli'de bu projeyi bitirdiğimizde herkesi ev sahibi yapacağız. Denizli sürekli gelişen bir şehir. Denizli bir cazibe merkezidir. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Ulaştırma, altyapı her şey tamam. Halkbankası ve Ziraat Bankası ile bu projeyi bitireceğiz. Denizli'ye hayırlı olsun. Bu sorunu kökten çözeceğiz" diye konuştu. 



Yeni Asır


Geri Dön