19 / 04 / 2024

Antalya'da turizm çalışanlarına 250 TL taksitle konut müjdesi!

Antalya'da turizm çalışanlarına 250 TL taksitle konut müjdesi!

AK Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan’ın turizm çalışanlarına 12 ay süreyle çalışma imkanı sağlanmasına ilişkin açıklamasının ardından, sektör çalışanlarının 250 lira taksitle ev sahibi olacağı müjdesi geldi.



AK Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan’ın turizm çalışanlarına 12 ay süreyle çalışma imkanı sağlanmasına ilişkin açıklamasının ardından, sektör çalışanlarının 250 lira taksitle ev sahibi olacağı müjdesi geldi.


Antalya turizmi için deniz taşımacılığına yönelik projeleriyle kentin önemli bir çekim merkezine dönüştürülmesi konusundaki projelerini açıklayan Lütfi Elvan, turizm çalışanları için ev müjdesi verdi. Turizm çalışanları,  TOKİ  ile yürütülecek proje kapsamında ev sahibi olacak. Uygun ödeme koşullarıyla, çalışanların ev almasının önü açılacak. 250 lira taksitle konut imkanından turizm çalışanları, dar gelirliler ve emekliler başta olmak üzere 200 bin kişinin yararlanacağı bildirildi.

 

ALTINPORTAKAL YAT LİMANI ÜST GELİR GRUBUNA HİTAP EDECEK

 

Elvan’ın Antalya için öne çıkan projeleri arasında bulunan ve yer tespiti yapılan Altınportakal Yat Limanı için  bin 400’e yakın yat bağlama kapasitesi planlanıyor. Liman sadece yat bağlama alanı olarak kullanılacak, üzerinde yapılaşma olmayacak. Limanın, üst gelir grubundan turistleri Antalya'ya çekmesi planlanıyor.

 

KRUVAZİYER LİMANLAR

 

Altın Portakal Yat Limanı dışında, Lara ve Demre'de inşa edilecek kruvaziyer limanları projesini de geçtiğimiz günlerde paylaşan Lütfi Elvan, ihtiyaç olması halinde diğer ilçelerde de yat limanları planlanacağını kaydetti. Turizme en büyük desteği demiryoluyla sağlayacaklarına dikkat çeken Elvan, "Antalya’dan Kayseri’ye uzanacak hızlı tren hattıyla Antalya ile Kapadokya buluşacak. Böylece turistlerin iki önemli turizm durağı arasındaki ulaşımları kolaylaşacak. Ayrıca Antalya-Eskişehir hızlı tren hattı ile İstanbul ve Ankara’dan Antalya’ya en kolay yoldan bağlantı kurulacak" diye konuştu.

 

TURİZMDE 12 AY ATAĞI

 

Lütfi Elvan, turizm çalışanlarının yılda yaklaşık 7 ay çalıştıklarını ve 5 ay işsiz kalıp sezon öncesinde yeniden işe alındıklarını belirterek, "Bu konuyu Sayın Başbakanımızla konuşup tartıştık. Çalışanların kesintisiz 12 ay hizmet verebilmesi için gerekli altyapıyı oluşturacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla da görüştük. Bir çalışma yaptılar, değişik alternatifler var. Bu alternatifleri otel sahiplerimizle oturup konuşacağız ve onların da evet diyeceği bir alternatifi uygulamaya koyacağız ki çalışanlarımız 4-5 aylık süreçte açıkta kalmasınlar" dedi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın konuyla ilgili çalışmayı sürdürdüğü ve önümüzdeki günlerde detaylarının netleşeceği belirtildi.

 

250 TL TAKSİTLE KONUT MÜJDESİ

 

Elvan’ın turizm çalışanlarına yönelik son çalışması ise konutla ilgili oldu. Turizm çalışanlarını TOKİ ile yürütülecek proje kapsamında ev sahibi yapacaklarını açıklayan Elvan, "Uygun ödeme koşulları ile çalışanların ev almasının önü açılacak. 250 lira taksitle konut imkanından turizm çalışanları, dar gelirliler ve emekliler başta olmak üzere 200 bin kişi yararlanacak" dedi.


Star


Geri Dön