20 / 04 / 2024

TOKİ’den turizm çalışanlarına 250-400 lira taksitle ev!

TOKİ’den turizm çalışanlarına 250-400 lira taksitle ev!

TOKİ memur ve emekliler için sağladığı konut imkanını şimdi turizm çalışanları için yapacak. TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Turizm emekçileri düşük taksitle ev sahibi olacak” dedi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) alt gelir grubu, memur ve emekliler için sağladığı konut imkanını şimdi de turizm çalışanları için yapacak. Antalya’da, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret eden  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, turizm çalışanlarına müjdeyi vererek “Turizm sektöründeki alt gelir grubu çalışanlara konut yapacağız” dedi. 


Turizm çalışanlarının ev sahibi olmasıyla ilgili çalışmaları başlattıklarını ve bu çalışmaları yerinde görmek ve tespit etmek için kente geldiğini söyleyen Turan “İlk etapta 5 bin konutluk birkaç arazi üretme noktasında çalışma yaptık. Turizm sektöründeki alt gelir grubu emekçilere konut yapacağız. Proje üst gelir grubunu kapsamıyor. Turizm çalışanları kira öder gibi ev sahibi olacak. 250 ila 400 lira taksitle ve bu bedeli evlerine taşındıktan sonra ödemek kaydıyla ev sahibi yapacağız” dedi. 


Yeni bir konsept ve mimari anlayışla çalıştıklarını anlatan Turan yöresel mimari ve taşların kullanıldığı bir semt olma özelliği taşıyan projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti.


Diğer illere göre kolay


Turan “Başkanımız Türel’in de bu konuda yetişmiş bir ekibi var. Çok değerli katkıları olacağı kanaatindeyim. Antalya’daki  çalışmalarımız diğer illere göre daha kolay olacak” diye konuştu. 


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise TOKİ Başkanı Turan ve ekibiyle ‘arama konferansı’ denilebilecek bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. TOKİ ile yapılacak projeleri masaya yatırdıklarını anlatan Türel, toplantı ile turizm çalışanlarına konut projesini de başlatma aşamasına geldiklerini dile getirdi.


Star




Geri Dön