28 / 03 / 2024

Denizli'ye yeni sağlık kompleksi!

Denizli'ye yeni sağlık kompleksi!

Denizlililerin yaşam kalitesini yükseltmek için sağlık alanında da yatırım yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, içerisinde UMKE, 112 Acil ve ASM'nin bulunduğu sağlık kompleksinin yapımını tamamladı.



 

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sağlık alanındaki yatırımlarıyla da örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kente yeni bir sağlık tesisi daha inşa etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre,  Dokuzkavaklar Mahallesi'nde yapılan semt polikliniği için 3 bin metrekarelik arsasını bedelsiz olarak tahsis eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, Üçler ve Bağbaşı Mahallesi'ne kazandırdığı 2 adet 112 Acil Sağlık İstasyonunu tamamlamasının ardından Merkezefendi Mahallesi'nde hayata geçirdiği sağlık tesisini de bitirdi.

İçerisinde Ulusal Medikal Kurtarma Merkezi (UMKE) 112 Acil ve Aile Sağlık Merkezi'nin (ASM) yer aldığı sağlık kompleksi yaklaşık 1200 metrekare alana kuruldu. ASM binasında toplantı odası, bebek bakım ünitesi, laboratuar, poliklinikler, smear test odası, aşı odası ve gebe odası bulunurken, UMKE ve 112 acil istasyonu binasında ise personel odası, depo ve oturma odaları bulunuyor.

“Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa, oradayız”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bölge halkının sağlık merkezi taleplerine yanıtsız kalmadıklarını belirterek, "Denizlimizde taş üstüne taş koymak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa oradayız. Şehrimizin daha sağlıklı, mutlu ve huzurlu olması adına sağlık yatırımlarımızla da hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi. Merkezefendi Mahallesi’nde yapımı tamamlanan kompleksin, tüm bölgeye hizmet vereceğini söyleyen Başkan Zolan, "Denizlimize yakışır bir tesis daha kazandırdık, hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.


Geri Dön