28 / 03 / 2024

Deposite'den Kerim Selim Altınok Kardeşler'e albüm desteği!

Deposite'den Kerim Selim Altınok Kardeşler'e albüm desteği!

Görme engelli Kerim Selim Altınok Kardeşler'in ‘Yaşadıkça' isimli albümü Deposite Outlet AVM'nin desteği ile çıktı



Görme engelli Kerim Selim Altınok Kardeşler'in ‘Yaşadıkça' isimli albümü Deposite Outlet AVM'nin desteği ile çıktı. Albümde Kerim – Selim Kardeşler'in kendi besteleri ve anonim şarkıları olmak üzere toplam on şarkı yer alıyor.

Görme engelli ikiz kardeşler Kerim – Selim Altınok, Deposite Outlet AVM'nin desteği ile ilk albümleri olan “Yaşadıkça”yı çıkardı. Albümde “Ay Gız”, “Bana Seni Gerek Seni” gibi anomin şarkıların yanı sıra Kerim Selim Altınok Kardeşler'in besteleri de yer alıyor. Enstümental parçaların da bulunduğu albüm on şarkıdan oluşuyor.

Kerim Selim Altınok Kardeşler'in uzun yılların birikimi ile oluşturdukları albüm, yoğun çalışmalar sonucu Deposite Outlet AVM'nin desteği ile çıktı. Kerim ve Selim Altınok Kardeşler albümde yer alan şarkıları yorumladı ve çaldı. Albümün fotoğrafları Çetin Korkmaz, Serdar Bilgili tarafından çekildi. Albümde yer alan şarkıların sözleri Nalan Güldü, Necmettin Çanga, Metin Eloğlu'na ait.

Kerim Selim Altınok Kardeşler Hakkında:

23 Aralık 1963'te dünyaya geldiler. Üç yaşından itibaren yavaş yavaş görme duyularını kaybederek on sekiz yaşında tamamen kör oldular.

Hukuk Fakültesi'nde Birincilik, Devlet Konservatuarı'nda Müzik Eğitimi

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni okul birincisi ve ikincisi olarak bitirdiler. Aynı üniversitede mali hukuk alanında doktora yaptılar. İngiltere'den getirttikleri kabartma kitaplardan kendi kendilerine İngilizce öğrendiler. Hukuk fakültesinde okurken aynı zamanda İstanbul Devlet Koservatuarı Yarı Zamanlı Batı Şan  bölümünü bitirdiler.

Kendi Besteleri ile Toplam 1000 Parçalık Repurtuarları Var

Müzikle çok yoğun ilgileniyorlar. Çeşitli topluluklar korolar ve orkestralar kurdular.; pek çok seçkin mekanda sahne aldılar; kültür merkezlerinde konserler verdiler. Halen Gözder Müzik Topluluğu'nun şefliğini sürdürüyorlar. Ana enstrümanları olan gitar ve mandolinin yanı sıra keman, piyano, akordeon, flüt çalıyorlar. Repertuarlarında kendi besteleri ile yaklaşık 1000 parça yer alıyor.

Türkiye'deki Körler Bilgisayarı Altınok Kardeşler'in Eğitim Setleri İle Öğreniyor

Körlerin bilgisayar öğrenmeleri içim eğitim setleri hazırladılar. Türkiye'nin tüm körleri, bilgisayarı Kerim-Selim Altınok Kardeşler'in hazırladığı eğitim setleri ile öğreniyor. İnternet sitelerinin teknik aşamasında tamamen kendi imzaları var.

Körler İçin Kabarma Satranç Kitabı  Hazırladılar, Sesli Kütüphane Kurdular

Körler okullarında okuyan çocuklara yönelik kabarma satranç kitabı hazırladılar. Türkiye'de ilk defa oluşturulan dijital sesli kütüphanenin proje danışmanlığını yaptılar. Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nin yanı sıra Bakırköy Rıfat Ilgaz İlçe Halk kütüphanesindeki sesli kütüphaneyi kurdular. Her gün mutlaka kitap okuyorlar. Bugüne dek okudukları kitap 800'ün üzerinde.

Dünya Satranç  Şampiyonu İle Berabere Kaldılar

Milli Takım Satranç  Sporcuları olarak sayısız şampiyonluğa imza attılar. Körleme satranç da oynayabiliyorlar. Selim Kerim Altınok Kardeşler dünya satranç şampiyonu Anatoly Kaprov ile berabere kalmayı başardı. O maçtaki herkes görebiliyordu. 

www.gorenparmak.org adresinde müzik türleri arasında bir yolculuk sunan “Yelpaze”  adlı programı hazırlayıp sunuyorlar. Her sabah 07:00'de kalkarak, günün 16 saatini müzik, satranç, bilgisayar üzerine çalışarak kitap okuyarak geçiriyorlar.


Geri Dön