26 / 04 / 2024

Deprem bölgesinde fatura tahsilatları 90 gün ertelendi!

Deprem bölgesinde fatura tahsilatları 90 gün ertelendi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Elazığ’a depremzedeleri ziyaret etti ve deprem bölgesinde yıkılan ve hasar gören binalardaki abonelerin Ocak ayı elektrik ve doğal gaz faturalarının 90 ertelendiğini açıkladı.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez , Elazığ’a giderek depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunmasının ardıdan Tadım köyüne geçti. Köyde deprem esnasında balkondan düşerek ayağını kıran Fatma Aykurt'u (85) evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bakan Dönmez, daha sonra Kültür Parkta çadırda kalan depremzedelerle görüştü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Fatih Dönmez burada gazetecilere yaptığı açıklamada, deprem sonrasında devletin ilgili kurum ve kuruluşlarının hızlıca bölgeye giderek, yaşamı normalleştirmek için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Deprem anından itibaren elektrik ve doğal gaz hizmetlerinin güvenli bir şekilde arz edilmesi için gerekli müdahaleye yaptıklarını söyleyen Fatih Dönmez, "AFAD'ın 'güvenlik gerekçesiyle buralarda elektrik ve doğal gazın kullanılması mahsurlu değil' dediği hiç bir yerde elektriğimiz kesik değil, tüm köylerimiz dahil elektriğimiz var. Doğal gaz kullanan aboneler açısından da herhangi bir sıkıntımız söz konusu değil." şeklinde konuştu.

Kömür dağıtımı başladı

Bölgedeki hidro elektrik santrallerinin inşaat ile su yapılarında deprem dolayısıyla sorun olmadığını dile getiren Dönmez, şöyle konuştu:

"Oradaki bazı tesislerde lojmanlarda bazı hasarlar söz konusu ama onları da en kısa süre içerisinde telafi edeceğiz. İçişleri Bakanı Süleyman Bey beni arayarak 30 bin ton kömüre ihtiyaç olduğunu söylemişti. Türkiye Kömür İşletmeleri süratle kömür sevkine başladı. Valiliklerimiz hem Elazığ hem de Malatya'da ihtiyaç sahiplerine süratle bu dağıtımı başlattılar." 

Fatura düzenlemeleri 2 hafta süreyle ertelendi

Bakan Dönmez, bölgede hizmet veren Aksa Doğal Gaz ve Elektrik Dağıtım Şirketinin tahakkuk dönemlerini 2 hafta süreyle ertelediğini belirterek, şunları söyledi:

"Yani fatura düzenlemeleri 2 hafta süreyle Malatya ve Elazığ'da ertelenmiş oldu. Valiliklerin belirlediği, yıkılan ve hasar gören binalarla ilgili olarak ocak ayındaki faturaların tahsilatını 90 gün süreyle erteledik. Herhangi bir gecikme cezası almaksızın bu ertelemeden yararlanacaklar. Dana önceden başka bir nedenle elektrik ve gazı kesik olanlar da başvurmaları halinde bundan yararlanacak. Onlara doğal gaz ve elektrik akışı tekrar sağlanacak. Bu konuyla alakalı çalışmalarımız yine devam ediyor. Vatandaşlarımızdan gelen talepler var. Bugün taziye ziyaretlerinde bu yönde talepler geldi. onları da ayrıca değerlendireceğiz."


Geri Dön