24 / 04 / 2024

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! Banka borçları öteleniyor!

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! Banka borçları öteleniyor!

Türkiye’deki tüm bankaların çatı kuruluşu olan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Kahramanmaraş’ta meydana gelen 10 ili önemli ölçüde etkileyen depremle ilgili çok önemli bir karar aldı. Buna göre depremden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşların bankalara olan borçları için kolaylıklar sağlanacak.



TBB açıklamasına göre, talep edilmesi durumunda, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların vadesi gelmiş veya 6 ay içerisinde gelecek borçları bugünden itibaren 6 ay sonraya kadar ötelenecek. Bunun dışında buralarda yaşayanlar için ek kolaylıklar sağlanacak.

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! Banka borçları öteleniyor!

TBB, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremden etkilenen banka müşterilerine yönelik tavsiye niteliğinde prensip kararları aldığını duyurdu.

Türkiye’yi büyük üzüntüye boğan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bir yardım eli de Türkiye Bankalar Birliği’nden geldi. TBB, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların vadesi gelmiş veya 6 ay içerisinde gelecek borçlarının bugünden itibaren 6 ay sonraya kadar öteleneceğini ve  bunun dışında buralarda yaşayanlar için ek kolaylıklar sağlanacağını duyurdu.

Türkiye Bankalar Birliği’nden yapılan yapılan duyuruda, Birlik Yönetim Kurulu tarafından depremde yaşanan sorunların hafifletilmesine katkıda bulunulması, bankacılık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesi ve ihtiyaç duyulacak desteğin sağlanması amacıyla yapılabileceklerin görüşüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu görüşmede, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)  ile eşgüdüm halinde, bankalar tarafından alınan önlemler ve yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve bu kapsamda tavsiye niteliğinde bazı prensip kararlarının alındığı bildirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön