28 / 03 / 2024

Garanti Bankası'ndan bomba karar! Anapara dahil borçlar siliniyor!

Garanti Bankası'ndan bomba karar! Anapara dahil borçlar siliniyor!

Garanti BBVA, Yüz yılın afeti olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremi ardından her kurum gibi can suyu olmaya devam ediyor. Deprem bölgesinde yaşamını yitirmiş vatandaşlar arasından ticari firmaların kredi ve kredi kartı borçlarını anapara dahil olmak üzere sildiklerini açıkladı.



Bankadan yapılan açıklamada, zelzelenin acısını ve zorluklarını geçirmek için ilk zamandan itibaren dayanışma ile bütün kaynakların seferber edildiği söylenerek, "Önümüzde uzun bir süreç var. Bölgeye yapılacak ekonomik katkısının sürdürülebilir olması zorunluluğunu biliyor, bu bilinçle planlamalarımızı yapıyor, var gücümüzle çalışıyoruz.  Bu zor zamanda bölgenin yaralarını bir nebze de olsa giderebilmek için Garanti BBVA ailesi adına bölgeye olan desteğimiz hakkında ayrıntıları kamuoyu ile paylaşıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kredi ve kredi kartı borçlarını başvuru şartı olmaksızın, faizsiz erteliyoruz. Depremde ağır zarar gören şehir ve ilçelerimizdeki bireysel müşterilerimizin ve gerçek kişi ticari işletmelerimizin borçlarını 6 ay, deprem bölgesinde yer alan diğer şehirlerde ise 1 ay faizsiz erteliyoruz. Deprem felaketinin olduğu bölgede yaşamını yitiren 
bireysel müşterilerimizle gerçek kişi ticari işletmelerimizin kredi ve kredi kartı borçlarını anaparada içinde olmak kaydıyla siliyoruz. Depremden etkilenen tüzel müşterilerimize, firma özelinde; ödemesiz zamanlı, uzun vadeli, çok geniş kapsamlı katkı paketlerimizle finansal kaynak sunacağız.

Garanti Bankası ndan bomba karar! Anapara dahil borçlar siliniyor!

Depremde en ağır hasara uğrayan şehir ve ilçelerimizdeki bireysel müşterilerimiz ve gerçek kişi ticari işletmelerimizden 2023 sene bitimine kadar kredi kartı ve üye iş yeri POS ücreti tahsil etmeyeceğiz. Zelzelede ağır hasara uğrayan şehir ve ilçelerimizdeki şahsi müşterilerimiz ve gerçek kişi ticari işletmelerimizin genel bankacılık hizmetlerini para almadan yapıyoruz. Bankacılık işlemlerine erişim sağlamak için zelzeleden etkilenen tüm şehirlerin merkezinde şubelerimiz ve mobil araç şubelerimizle hizmet sunuyoruz. Müşterilerimizin kartlarına basit erişmesi ve hemen kullanabilmesi için mobil araç şubelerimiz dahil tüm şubelerimizden çabucak banka kartı ve kredi kartı teslimatı yapıyoruz."

 


Geri Dön