20 / 04 / 2024

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! Banka borçları öteleniyor!

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! Banka borçları öteleniyor!

Türkiye’deki tüm bankaların çatı kuruluşu olan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Kahramanmaraş’ta meydana gelen 10 ili önemli ölçüde etkileyen depremle ilgili çok önemli bir karar aldı. Buna göre depremden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşların bankalara olan borçları için kolaylıklar sağlanacak.



BANKA BORÇLARINA 6 AY ERTELEME

TBB açıklamasına göre, talep edilmesi durumunda, depremin bölge ekonomisinde yol açtığı olumsuz etkilere maruz kalan, ödeme güçleri olumsuz etkilenen banka müşterilerinin vadesi gelmiş veya 6 ay içerisinde gelecek borçları bugünden itibaren 6 ay sonraya kadar ötelenecek.

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! Banka borçları öteleniyor!

Açıklamaya göre ayrıca, borçların ödenmesinde ve kendilerine finansman olanakları sağlanmasında, müşteri özelinde değerlendirilmek üzere gerekli ek kolaylıkların sağlanması konularında da üyelere tavsiyede bulunulacak.

Açıklamada, mücbir halin yaşandığı mahalde ikametgahı, işyeri adresi veya şubede hesabı bulunan müşterilerin, kredi ödeme, kredi risk, senet ve çek işlemlerine ilişkin bildirimleri Risk Merkezi mücbir hal düzenlemesi çerçevesinde yapılacak ve bunlarla ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesi için Risk Merkezi üyeleri bilgilendirilecek.

Açıklamaya göre, deprem felaketinden etkilendiklerini düzenlemelere uygun olarak belgeleyen banka müşterileri, taleplerini bankalara iletecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön