25 / 04 / 2024

Depreme dayanıklı ve sıfır evlere talep arttı!

Depreme dayanıklı ve sıfır evlere talep arttı!

TÜİK Kasım ayı verilerini değerlendiren Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, ''Ev sahibi olmak isteyenler depreme dayanıklı ve yeni yapılara yöneliyor'' dedi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye genelinde konut satışıyla ilgili Kasım ayına ait verileri yayınladı. Araştırmalar sonucunda, Türkiye genelinde konut satışlarının 2020 Kasım ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18,7 düşerek 112 bin 483 oldu. Kasım ayı içerisinde yapılan konut satışlarında, İstanbul 21 bin 158 konutla satışlardan  yüzde 18,8 ile en yüksek paya sahip olurken, bu artışın en önemli nedeninin deprem olduğunu anlatan Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, “İstanbul'u 10 bin 710 konut satışı ve yüzde 9,5 pay ile Ankara, yine depremin etkisiyle 6 bin 574 konut satışı ve yüzde 5,8 payla  İzmir  izledi. İnsanların huzur içinde oturabilecekleri, uyuyabilecekleri depreme dayanıklı bir eve sahip olma istekleri arttı” ifadelerini kullandı.

Depreme dayanıklı ve sıfır evlere talep arttı!

Ev sahibi olmak isteyenler depreme dayanıklı ve yeni yapılara yöneliyor

TÜİK Kasım ayı verileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, şu açıklamaları yaptı: “TUİK verilerinin açıklanmasının ardından Kasım ayı satış raporlarımızı incelediğimizde, ev sahibi olmak isteyen müşterilerimizin özellikle depreme dayanıklı, 2+1 tipli yeni yapıları tercih ettiğini gözlemledik. Ev sahibi olmak isteyen müşterilerimizin ilk talebi konutların depreme dayanıklı inşa edilmiş ve tercihen  yeni binalar olması yönünde… Bu çerçeveden bakıldığında bu ay içerisinde en çok satış yaptığımız şubelerimiz İzmir Bornova ve Karabağlar ve İstanbul Bağcılar oldu. Ayrıca Gaziantep’te de satış oranlarımızın yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Yakın zamanda Faizsiz Konut Edindirme Sistemi Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle beraber devlet güvencesi altında satış rakamlarının daha da yükseleceğini ön görüyoruz.”

Depreme dayanıklı ve sıfır evlere talep arttı!

Sıfır konut fiyatlarında rekor artış!

Konut Fiyat Endeksi Ekim ayında yüzde 2,2 arttı!


Geri Dön