19 / 04 / 2024

Depreme dayanıksız 6.7 milyon bağımsız bölüm dönüşecek!

Depreme dayanıksız 6.7 milyon bağımsız bölüm dönüşecek!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hedefimiz depreme dayanıksızlığı tescillenmiş 6,7 milyon bağımsız bölümün dönüşümünü mümkün olan en kısa sürede tamamlamaktır. İlk etapta 1,5 milyon öncelikli yapı için hızlı ve kararlı bir çalışma içindeyiz." dedi.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Talas Paraşüt Alanı'nda düzenlenen Kayseri Kentsel Dönüşüm Anahtar Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; vatandaşların yaşadıkları yerlerin dönüşümü için projeler geliştirmeye başladıklarını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: 

"Tabii işin bu tarafı hükümeti ilgilendirdiği için o dönemde mesafe katetmekte zorlandık. AK Parti'nin iktidara gelmesinin ardından TOKİ'yi yeniden yapılandırarak, ülkemizin 81 vilayeti ve 973 ilçesinin tamamında bir konut seferberliği başlattık. Sadece konutla yetinmedik, park ve bahçeden kamu hizmet binalarına kadar geniş bir alanda bu büyük seferberliği sürdürdük. Bugüne kadar 975 bin konutun inşaatına başladık, bunların 773 binini hak sahiplerine teslim ettik.

Ayrıca 19 üniversitemizin külliyesini, 1116 okulu, 993 spor salonunu, 194 yurt binası, 267 hastaneyi, 96 sağlık ocağını, 1745 ticari işyerini, 791 camiiyi, 241 kamu hizmet binasını, 19 stadyumu, 54 millet bahçesini  TOKİ  sistemi içinde ülkemize kazandırdık. Diğer işlerle birlikte TOKİ'nin 18 yılda yürüttüğü projelerin sayısı 15 bin 600'ü buluyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarında da çok büyük mesafe kat ettik. Şu ana kadar 58 ayrı şehrimizde bir milyon 400 bine yakın bağımsız bölümü kapsayan 258 projeyi başlatmış durumdayız."

Erdoğan, kira yardımı, proje ve faiz desteği gibi başlıklar altında kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılan kaynağın 14,5 milyar TL'yi aştığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Hedefimiz depreme dayanıksızlığı tescillenmiş 6,7 milyon bağımsız bölümün dönüşümünü mümkün olan en kısa sürede tamamlamaktır.

İlk etapta 1,5 milyon öncelikli yapı için hızlı ve kararlı bir çalışma içindeyiz. İnşallah ülkemizi afetlere dayanıksız yapıların tamamından kurtaracağız. Kayseri'de yürütülen proje bu çerçevede önemli ve örnek bir adım olarak görüyor, bir kez daha teslim edeceğimiz konutların ve iş yerlerinin hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum."

5 yılda 1 milyon 500 bin konut dönüşecek!


Geri Dön