18 / 04 / 2024

depreme dayanıksız bina sayısı

depreme dayanıksız bina sayısı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hedefimiz depreme dayanıksızlığı tescillenmiş 6,7 milyon bağımsız bölümün dönüşümünü mümkün olan en kısa sürede tamamlamaktır. İlk etapta 1,5 milyon öncelikli yapı için hızlı ve kararlı bir çalışma içindeyiz." dedi.

Türkiye'de her 10 binadan 8'i depreme dayanıksız, riskli grupta!

2018'de yürürlüğe giren Bakanlık yönetmeliğince zorunluluk halini alan su yalıtımı, kentsel dönüşüm hamlesinde depreme karşı dayanıklı ve uzun ömürlü binalar inşa edebilmek için hayati önem taşıyor. Bu yasal düzenleme sonrasında inşa edilen yapılar, toplam yapı stokunun yaklaşık yüzde 6’sını oluştur

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Kentsel dönüşümle yeniden inşa edilen bina depremde 44 can aldı!

Kahramanmaraş'taki 6 Şubat deprem felaketinde 44 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Apartmanı'nın 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kentsel dönüşüm doğrultusunda yıkılan binanın yerine yapıldığı öğrenildi.

Ekrem İmamoğlu’ndan evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı yaparak, bina sahiplerini cesur olmaya ve pratik hamleler yapmaya davet etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın binası tahliye ediliyor: ODTÜ ve Bakanlık 'depreme dayanmaz' dedi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının binasını inceleyen ODTÜ ve Çevre Şehircilik Bakanlığından depreme dayanıksız raporu çıktı. Binada tahliye çalışmaları başladı. İşte detaylar...

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

İskenderun Devlet Hastanesi’nin A Blok’una 11 yıl önce depreme dayanıksız raporu verilmiş!

İskenderun Devlet Hastanesi’nin A Blok’unda 80’den fazla kişi yaşamını yitirdi. Böylece 2012'de ‘depreme dayanıksız raporu’ verilen blok için aradan geçen 11 yılda hiçbir önlem alınmadığı da ortaya çıktı. 

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Depreme dayanıksız raporu alınmadan bina yıkılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde depreme dayanıksız olduğu belirlenmeyen binalarda yıkım yapılıp yapılmayacağını kaleme aldı.

Depreme dayanıksız binaların dönüşümü hızlandırılmalı!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, dere yataklarında inşa edilen evlerin satın alınmaması gerektiğini vurgulayarak "Depreme dayanıklı olmayan binaların kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalıdır" dedi.

Bornova'da depreme dayanıksız binalar yıkılıyor! 

Bornova Belediyesi ilçe genelinde depreme dayanıklı olmayan binaların yıkım işlemlerine aralıksız devam ediyor. 

İstanbul’da her 3 binadan 1'i depreme dayanıksız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’da her 3 binadan 1'i depreme dayanıksız. Çok ağır ve ağır hasar alacağı öngörülen bina sayısı 83 bine çıktı" dedi. Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un yapı stokunu değerlendirdi.

İzmit'te depreme dayanıksız binalar yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde depreme dayanıksız binaları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak İzmit'e bağlı Zabıtan Mahallesi’nde yer alan depreme dayanıksız binaların yıkımını gerçekleştirdi. 

depreme dayanıksız bina sayısı Haberi

depreme dayanıksız bina sayısı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Talas Paraşüt Alanı'nda düzenlenen Kayseri Kentsel Dönüşüm Anahtar Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; vatandaşların yaşadıkları yerlerin dönüşümü için projeler geliştirmeye başladıklarını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: 

"Tabii işin bu tarafı hükümeti ilgilendirdiği için o dönemde mesafe katetmekte zorlandık. AK Parti'nin iktidara gelmesinin ardından TOKİ'yi yeniden yapılandırarak, ülkemizin 81 vilayeti ve 973 ilçesinin tamamında bir konut seferberliği başlattık. Sadece konutla yetinmedik, park ve bahçeden kamu hizmet binalarına kadar geniş bir alanda bu büyük seferberliği sürdürdük. Bugüne kadar 975 bin konutun inşaatına başladık, bunların 773 binini hak sahiplerine teslim ettik.

Ayrıca 19 üniversitemizin külliyesini, 1116 okulu, 993 spor salonunu, 194 yurt binası, 267 hastaneyi, 96 sağlık ocağını, 1745 ticari işyerini, 791 camiiyi, 241 kamu hizmet binasını, 19 stadyumu,...