28 / 03 / 2024

Depreme en dayanıklı bina için yarışacak üniversiteler belli oldu!

Depreme en dayanıklı bina için yarışacak üniversiteler belli oldu!

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasının ön kayıt dönemi sona erdi. Yarışmada dereceye giren ilk üç takımın yanı sıra en iyi mimari, en iyi deprem performansı, en iyi sunum ve iletişim becerisi ile yarışma ruhuna sahip takımlar da ödüllendirilecek.



İnşaat mühendisliği öğrencilerine depreme dayanıklı yüksek bina tasarımı, analizi ve model yapımı aşamalarında çalışma fırsatı sunmak ve depreme dayanıklı bina bilincini artırmak amacıyla Doğal Afet Sigortalan Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen ve beşinci yılma giren Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasının ön kayıt dönemi sona erdi. Yarışmaya başvuranlar arasında 24 takım ön elemeyi geçerken, elemeyi geçen inşaat mühendisleri ve mimar adayları, DASK’ın göndereceği malzemelerle Teknik Şartnameye uygun bir şekilde bina maketi hazırlayacak. Son aşamada 7-8-9 Nisan 2019 İstanbul Osmanlı Arşivlerinde düzenlenecek büyük yarışma finalinde bina maketlerinin şartnameye uygunlukları ve depremi simüle eden sarsma masası üzerindeki performansları değerlendirilecek. Kuvvetli yer hareketlerinden herhangi birinde yıkılmayan binalar
arasından, değişik parametrelerle değerlendirilerek belirlenecek en başarılı tasarım ve uygulamayı yapan takım yarışmanın birincisi olacak. Yarışmada dereceye giren ilk üç takımın yanı sıra en iyi mimari, en iyi deprem performansı, en iyi sunum ve iletişim becerisi ile yarışma ruhuna sahip takımlar da ödüllendirilecek.

Fortune'de yer alan habere göre; DASK Koordinatörü İsmet Güngör, “Yarışmamızın gördüğü ilgiden son derece memnunuz. Tüm başvurular, proje ön şartnamesinde belirtilen içerik doğrultusunda, jüri ve Teknik Danışma Kurulu tarafından titizlikle değerlendirildi ve finalist takımlar belirlendi. Başvuruda bulunan tüm takımlara ve onlara yol gösteren değerli hocalarımıza teşekkür ederken, tüm yarışmacı takımlara şimdiden başarılar diliyorum” diyor.
 
Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'na 28 ilden 75 başvuru!
 


Geri Dön