28 / 03 / 2024

Depreme en dayanıklı bina için yarışacak üniversiteler belli oldu!

Depreme en dayanıklı bina için yarışacak üniversiteler belli oldu!

Türkiye'de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak amacıyla DASK tarafından düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın beşincisine Türkiye genelinde 28 ilden başvuru yapıldı.



İnşaat mühendisliği öğrencilerine depreme dayanıklı yüksek bina tasarımı, analizi ve model yapımı aşamalarında çalışma fırsatı sunmak ve depreme dayanıklı bina bilincini artırmak için Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından gerçekleştirilen ve beşinci yılına giren Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın ön kayıt dönemi son buldu. 

Yarışmaya başvuranlar arasında 24 takım ön elemeyi geçerken, elemeyi geçen inşaat mühendisleri ve mimar adayları, DASK'ın göndereceği malzemelerle Teknik Şartname 'ye uygun bir şekilde bina maketi yapacaklar.  Son aşamada 7-8-9 Nisan 2019 İstanbul Osmanlı Arşivleri'nde gerçekleştirilecek olan büyük yarışma finalinde bina maketlerinin şartnameye uygunlukları ve depremi simüle eden sarsma masası üzerindeki performansları değerlendirilecek.
 
Yarışmada dereceye giren ilk üç takımın yanı sıra en iyi mimari, en iyi deprem performansı, en iyi sunum ve iletişim becerisi ile yarışma ruhuna sahip takımlar da ödüllendirilecek.
 
DASK Koordinatörü İsmet Güngör, şunları ifade etti: “Bu yıl beşincisini düzenleyeceğimiz yarışmamızın gördüğü ilgiden son derece memnunuz. Tüm başvurular, proje ön şartnamesinde belirtilen içerik doğrultusunda, jüri ve Teknik Danışma Kurulu tarafından titizlikle değerlendirildi ve finalist takımlar bu değerlendirme sonucunda belirlendi. Başvuruda bulunan tüm takımlara ve onlara yol gösteren değerli hocalarımıza teşekkür ederken, tüm yarışmacı takımlara şimdiden başarılar diliyorum. Ayrıca DASK olarak, ön elemeden geçemeyen takımlara da akademik hayatlarında başarılar diliyor ve bir sonraki yarışmamıza başvurularını mutlaka beklediğimizi belirtmek istiyorum.”


Geri Dön