Depremzedelere yardım yapmak isteyenler dikkat! Kan ve nakdi bağış için iki yeni hizmet devreye girdi!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan sarsıntılardan etkilenen depremzedeler için kan bağışı ve nakdi yardım yapacak vatandaşlara için iki yeni hizmetin e-Devlet Kapısı'nda kullanıma açıldığı bildirildi. Buna göre, kan vermek isteyenler için en yakın kan bağış merkezi e-Devlet'ten görülebileceği gibi bağış
KREDİ KARTIYLA BAĞIŞ YAPILABİLECEK
Diğer taraftan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin ikinci hizmetiyle de nakdi bağışların güvenli bir şekilde depremzedelere ulaştırılması hedeflenmekte.
Buna göre vatandaşlar, AFAD'a ve Türk Kızılay'a ait iki ayrı "Deprem Bağış Kampanyası" hizmetiyle kredi kartlarını kullanarak e-Devlet Kapısı üzerinden bağışta bulunabilecek. Yeni hizmetle, e-Devlet Kapısı, bağış yapmak isteyenlere, ödeme aşamasında üç boyutlu güvenlik sistemi (3D Secure) koruması da sağlayacak.
NEREDEN ULAŞILACAK?
Yeni hizmete alınan e-Devlet Kapısı üzerinden verilen bu hizmetlerin linkleri şöyle:
-En yakındaki kan bağışı merkezi için: "ddo.link/kan-bagis"
-AFAD Deprem Bağış Kampanyası için: "ddo.link/deprem-bagis"