25 / 04 / 2024

Derimod mağaza yatırımlarını hızlandırıyor!

Derimod mağaza yatırımlarını hızlandırıyor!

Derimod Başkan Yardımcısı Murat Zaim, Türkiye’de 88 adet mağazalarının olduğuna dikkat çekti. Murat Zaim, "Mağaza açma tempomuz hızlı olmayacak. Ülkemizde sezonda 1-2 mağaza açacağız. Her yıl 1-2 yeni ülkeye girmeyi hedefleyeceğiz" dedi.



Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar bugünkü köşesinde Derimod Başkan Yardımcısı Murat Zaim'in yeni yatırım açıklamalarını kaleme aldı.

İşte Vahap Munyar'ın '1 milyar liraya ulaşın bana artık ‘Murat ile Ali’nin babası’ desinler' başlıklı yazısı...

Derimod’un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim, 2018'in başlarında banka-finans kökenli bir danışmanla görüştü. Yanında oğulları Murat Zaim ve Ali Zaim bulunuyordu. Ümit Zaim, bankacı danışmana daha önce planına ilişkin açıklamayı yapmıştı. O açıklama şu şekilde:

- "Murat ve Ali, 4 yıldır işlerin içindeler. Artık icra tarafını onlara bırakmanın zamanı geldi. Ayrıca Zerrin ablamın kızı Sedef Orman zaten yıllardır işlerin içinde. Birlikte icra tarafını başarıyla yöneteceklerine inanıyorum."

Danışman masada Ümit Zaim’e yeniden "Günlük işleri gerçekten bırakacak mısınız?" sorusunu yöneltti. Ümit Zaim, "Elbette, bırakacağım" dedi.

Danışman Murat ve Ali Zaim’e, "Siz de Derimod’da icrayı üstlenmeye var mısınız ve hazır mısınız?" sorusunu sordu. İki kardeş aynı kararlılıkla soruyu cevapladı:

- "Biz bu işi yapmak istiyoruz."

Geçtiğimiz günlerde Derimod’un merkezinde Ümit Zaim, Murat Zaim ve Ali Zaim açıklamalarda bulundu. Ali Zaim, verilere ilişkin şunları söyledi:

- "20 yıl önce satışlarımızda ayakkabının payı yüzde 15’ti. Bugün ayakkabı ve çantanın payı yüzde 65’e çıktı."

Murat Zaim de satış rakamlarını paylaştı:

- "Yılda 200 bin deri ceket, 2 milyon çift ayakkabı satıyoruz. Yazın deri ceket satışı düşüyor. Mağazalarımızda 12 ay iş temposunu ayakkabı sağlıyor. Bunu dikkate alarak ayakkabı tarafına yatırım yaptık."

Derimod mağaza yatırımlarını hızlandırıyor!

Londra’da mağaza istiyorum, çocuklar ‘zamanı değil’ diyor

Derimod Başkan Yardımcısı Murat Zaim, Türkiye’de 88 adet mağazalarının olduğuna dikkat çekip yurt dışı yatırımlarına ilişkin konuştu:

- "Yurtdışında şu anda 15 mağazamız var. Azerbaycan, Kosova, Ramallah (Filistin), Cezayir, Özbekistan, KKTC’deyiz. Özbekistan’da 4 mağazamız hizmet veriyor."

Derimod Eşbaşkanı Ümit Zaim ise "Ben “Londra’da mağaza açalım” diyorum. Çocuklar, “Zaman o zaman değil” diyerek beni frenliyor. Doğrusunu da yapıyorlar" diye konuştu.

Murat Zaim, sözlerini şu şekilde tamamladı:

- "Mağaza açma tempomuz hızlı olmayacak. Ülkemizde sezonda 1-2 mağaza açacağız. Her yıl 1-2 yeni ülkeye girmeyi hedefleyeceğiz. Yurtdışında kısa vadede 25 mağazaya ulaşmayı düşünüyoruz."

25 marka, 2021'in sonuna kadar 890 mağaza açacak!


Geri Dön