24 / 04 / 2024

25 marka, 2021'in sonuna kadar 890 mağaza açacak!

25 marka, 2021'in sonuna kadar 890 mağaza açacak!

Hazır giyimden mobilyaya, ev ürünlerinden teknolojiye farklı sektörleri barındıran perakende sektöründe Kovid-19 salgını taşları yerlerinden oynattı. Ancak yeni yatırımlar hız kesmiyor. 25 Marka 2021 yılının sonuna kadar 890 mağaza açacak. 



Hazır giyimden mobilyaya, ev ürünlerinden teknolojiye farklı sektörleri barındıran perakende sektöründe Kovid-19 salgını taşları yerlerinden oynattı. 

Ekonomist Dergisi'nden Ayşegül Sakarya Pehlivan'ın haberine göre; koronavirüs salgını kapsamında uygulanan kısıtlamalar tüketicileri e-ticarete yöneltti. Bu durum mağazacılıkla ilgili soru işaretleri oluşturdu. Ancak tüketiciler de şirketler de fiziksel mağazalardan vazgeçmeye niyetli değil. 

25 marka, 2021 in sonuna kadar 890 mağaza açacak!

Eskisi kadar olmasa da şirketler koronavirüs krizini fırsata çeviriyor ve iyi konumlarda mağazacılık yatırımlarını sürdürüyor. Şirketlerin bir bölümü yeni mağaza yatırımı yaparken bu süreçte mağazalarını yeniliyor ve genişletiyor. Alınan bilgilere göre, 25 Marka 2021 yılının sonuna kadar 890 mağaza açacak. 

167 şirket ve 421 markayı bünyesinde bulunduran Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) anketine göre koronavirüs pandemisi sürecinin bütün olumsuz etkilerine karşın üyelerin yüzde 21'i AVM'lerdeki, yüzde 16'sı ise caddelerdeki mağazalarına yenilerini ekledi. BMD Başkanı Sinan Öncel, konuya ilişkin, "Salgın önlemleri ve kapanmalar nedeniyle market, elektronik gibi sınırlı bazı kategoriler dışında ciroların normal dönemin yüzde 50 - 60'ını ancak bulduğu bir dönemden geçiyoruz. Dolayısıyla bu dönemde  markalarımız ağırlıklı olarak verimliliğe odaklandilar. Ancak uygun kiralama koşullarının olduğu AVM'lerde ve caddelerde yeni mağaza açma iştahı devam ediyor" açıklamasında bulundu.

25 marka, 2021 in sonuna kadar 890 mağaza açacak!

Şirketler pop-up mağaza şeklinde adlandırılan dönemsel mağazaların açılışlarını hızlandırdı. Birçok marka da yatırımlarını yeni trendler kapsamında hazırlıyor. 40 mağazası olan SPX bunlardan biri. Sene sonuna kadar üç yeni mağazayı hayata geçirmeyi hedefleyen şirket, bu mağazaların yanı sıra dönemsel/pop-up mağaza seçeneklerini de kullanıyor. Olgar Genel Müdürü Barış Andırınlı, ayrıca yeni mağazalarda oluşturulacak deneyim alanları ile pek çok kişiyi yepyeni spor dallarıyla bir araya getireceklerine dikkat çekiyor. 

25 marka, 2021 in sonuna kadar 890 mağaza açacak!

Boyner ise 36 şehirde 98 mağazasıyla hizmet sunuyor. Şirket, yeni nesil mağazacılık konseptiyle hayata geçireceği Bağdat Caddesi'ndeki yeni mağazası için harekete geçti.  İzmir  İstinyepark da şirketin öncelik verdiği konumlardan oldu. Boyner Büyük Mağazacilik CEO'su Eren Çamurdan, bu 2 mağaza haricinde üç yeni mağaza açmayı hedeflediklerini dile getirdi. 

25 marka, 2021 in sonuna kadar 890 mağaza açacak!

Beymen Club, NetWork ve Divarese markalarıyla 245 mağazada hizmet sunan Beymen Grup, 2021 boyunca lüks moda pazarındaki lider konunu koruyarak daha ileriye götürürken; servis kalitesi, müşteri deneyimi, sürdürülebilir büyüme, dijitalleşme ve omnichannel alanlarındaki yatırımlarında da hız kesmeyecek. Beymen Grup sene boyu mevcut mağazalarında gerçekleştireceği yenileme çalışmalarının yanı sıra sonuna kadar 11 yeni mağaza açmayı hedefliyor. Beymen Grup CEO Elif Çapçı, pek çok mevcut mağazada renovasyon çalışmaları gerçekleştireceklerini dile getirdi. 

25 marka, 2021 in sonuna kadar 890 mağaza açacak!

Penti de 2021 yılı boyunca büyümesini hızla sürdürecek. Şirket 2021'de 50 yeni mağaza hayata geçirecek. 2020 yılı içerisinde 45 yeni mağaza açtıklarına ve 42 mağazayı da yeni müşteri gereksinimlerini giderebilecek şekilde tasarlayarak yenilediklerine dikkat çeken Penti Giyim CEO'su Mert Karaibrahimoğlu, "Planlarımız ve değişen tüketici ihtiyaçları neticesinde mağazalarımızın rollerini yeniden tasarladık. Çoklu mağaza stratejimizi gözden geçirerek, verimsiz olan mağazalarımızı kapatıp, kapanan mağazalarımızı bir noktada birleştirdik" açıklamasında bulundu. 

Türkiye genelinde 47 mağazası bulunan Jumbo, 2020 yılında pek çok marka gibi e-ticaret ve fiziksel mağazayı birleştirdi. 2021'de İstanbul, İzmir, Gaziantep, Antalya şehirlerinde olmak üzere 10 mağaza açmayı planlayan şirket, senelik bazda e-ticaret hacmini beş kata yakın genişletti. Jumbo Genel Müdürü Sami Hotak, 2021 için de hedefin e-ticarette üç kat büyümek olduğuna vurgu yapıyor.

25 marka, 2021 in sonuna kadar 890 mağaza açacak!

Türkiye'de 140 Karaca ve 21 Karaca Home mağazasıyla faaliyette bulunan Karaca, bu senenin sonunda toplamda 185 mağazayı bulmayı planlanıyor. Karaca da hem fiziksel hem de online kanalda büyümesine devam ediyor. Karaca Grup CEO'su Fatih Karaca, "Tüketicilerimizin mağazalarımızda olduğu kadar online satış kanalımizda da en iyi deneyimi yaşayacak kurguları oluşturuyoruz. Pandemi koşulları sonrasında değişen tüketici alışkanlıklarını göz önünde bulundurduğumuzda, 2021 sonunda e-ticarette yüzde 70'in üzerinde büyüme gerçekleştirmeyi planlıyoruz" diye konuşuyor. 

25 marka, 2021 in sonuna kadar 890 mağaza açacak!

Edirne'den Artvin'e, Sinop'tan Hatay'a kadar toplam 173 mağaza ile hizmet sunan Koçtaş'ın ise 2021 hedefi 100 yeni mağazanın daha açılışını yapmak. Şirket, 2021 yılının sonuna kadar beş bölgede 38 şehirde toplam 240 mağazasıyla hizmet sunmayı hedefliyor. Koçtaş Genel Müdürü Devrim Kılıçoğlu, “Tüketicilere hem web sitemiz, hem mobil uygulamamız hem de mağazalarda bulunan hızlı sipariş ekranlarımız ile hizmet verdik. Pandemi öncesi dijital satış oranımız kiosk dahil yüzde 8 düzeyindeydi. Pandemi sonrasında bu oran yüzde 9.5'a kadar yükseldi." dedi. 

Şu an 8 şehirde toplam 17 mağazası olan Evidea, yaklaşık bin 500 metrekare büyüklüğe sahip mağazalarında, tek çatı altında alışveriş imkanı sağlıyor. Kurumun hedefi ise 5 senede 110 mağazaya ulaşabilmek. Evidea Genel Müdürü Kazım Mavuş, mağaza açılışlarının yanı sıra dijitalleşmeyi de önemsediklerine dikkat çekiyor. 

25 marka, 2021 in sonuna kadar 890 mağaza açacak!

Türkiye'de 2009 yılından bugüne kendi mağazalarıyla büyüyen LG, Türkiye genelinde 18 şehirde 48 mağaza açtı. Şirketin amacı penetrasyonunu bitirerek, 2021 sonuna kadar 100 mağaza hedefini bulmak. LG Electronics Türkiye Ev Eğlencesi Elektroniği ve Beyaz Eşya Ürün Grupları Satış Başkanı Bülent Bülbül, "E-ticaretin günümüzdeki önemi hepimizce malum, gelecekte bu önemin artacağı, hatta en önemli kanallardan biri haline geleceği yine hepimizce biliniyor. Biz online kanalları daha çok, markamızın gücünü ve ürünlerimizi doğru olarak tanıtıp, müşterilerimizi huzur ve sağlık içerisinde yapacakları mağazalarımıza yönlendirmek için kullanacağız" açıklamasında bulundu.

25 marka, 2021 in sonuna kadar 890 mağaza açacak!

Çoklu kanalın (omnichannel) yani fiziksel ve online mağazacılığı bir araya getirmeyi hedefleyen MediaMarkt, 2021 sonuna kadar 10 yeni mağaza açmayı planlıyor. Değişen tüketici davranışlarının çoklu kanalı büyüttüğünü dile getiren Media MarktSaturn Perakende Grubu COO'su ve Media Markt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, artık her dört müşteriden 3'ünün alışveriş yolculukları sırasında birden fazla kanal tercih ettiğine dikkat çekiyor. 2020'de dijital satışların payı yüzde 20,2'e ulaştı. Şirketin öngörüsü ise e-ticaret payının grup genelinde ortalamada yüzde 35'leri bulması. 

25 marka, 2021 in sonuna kadar 890 mağaza açacak!

Enza Home, Yataş Bedding ve Divanev markalarının bünyesinde yer aldığı Yataş Grup, 2021'in sonuna kadar 169 satış noktasını daha açacak. Fiziksel mağazacılığın yanı sıra online mağazacılığı da büyüten şirket, online tarafta altı kat büyüme kaydetti. Yataş Grup CEO'su Nuri Öztaşkın, "Şu anda bir yandan da farklı online pazar yerlerine girmeye çalışıyoruz. Yataş Bedding ile başladığımız e-ticaret yolculuğuna mobilya markalarımızla devam edeceğiz. 2021'de Enza Home'da online satışa başlayacağız. Ayrıca Yataş Almanya web sitemizi de hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu. Şirket, yurt dışında Enza Home ve Yataş Bedding markalarıyla 96 satış noktasında hizmet sağlıyor. 2021 yılının sonuna kadar yurt dışında Enza Home, Yataş Bedding ve Divanev markalarıyla 77 satış noktası daha açılması öngörülüyor.

ZEYNEP DOĞAN / GÜRMEN GROUP MARKALARDAN SORUMLU YKÜ

Verimlilik odaklı büyüyor

"Grubumuzun iki erkek moda markası Ramsey ile KİP'in Türkiye genelinde 93 mağazası bulunuyor. Yurtdışında ise her iki markamızla Türkiye başta olmak üzere Azerbaycan, Kazakistan, Rusya, Romanya, Özbekistan'ın da aralarında bulunduğu 20 ülkede 28 mağazaya sahibiz. Yılın ilk çeyreğinde bir mağazamızı yeniledik, çok yakın zamanda İstanbul, Alanya ve İzmir'de yeni mağaza açılışlarımız olacak. Ayrıca yurt dışında Katar ve Türkmenistan'da yeni mağaza açılışlarına hazırlanırken bu yıl sonuna kadar Birleşik Arap Emirlikleri ile Irak'ta da mağaza açılışları planlarımız arasında yer alıyor. Offline-fiziki mağazacılikta verimlilik odaklı bir strateji çerçevesinde hareket ediyor ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreciyle yaşananlar planlarımızda bazı güncellemeleri de beraberinde getirdi. Artık sadece offline-fiziki mağazacılık hedeflerini konuşmuyoruz. Bu süreçte tüketicilerin öncelikleri, satın alma davranışları, beklentileri değişti. Teknoloji ve dijital yeteneklerin önemi ön plana çıktı. Biz de markalarımızla müşteri deneyimi odaklı hareket ederek; tüm kanallardan mükemmel müşteri deneyimi yaşatma hedefiyle uyumlu şekilde, dijital yeteneklerimizi de ön plana alarak offline ve online'in buluştuğu bir hizmet anlayışıyla yatırımlarımızı yönlendiriyoruz."

Perakende sektörü kira desteği bekliyor! 


 


Geri Dön