19 / 04 / 2024

Medicana 2021'in sonuna kadar 3 hastane daha açacak!

Medicana 2021'in sonuna kadar 3 hastane daha açacak!

Türkiye’nin önemli sağlık kuruluşları arasında yer alan Medicana, 2021'in kadar üç yeni hastane daha açacak. Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt, “Sektörümüzde çok önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor. Sağlıkta Türkiye ve Medicana olarak dünya markası olacağız” diye konuştu.



Medicana Sağlık Grubu, 2021 bitene kadar üç yeni hastane hizmete açmaya hazırlanıyor. Şu anda 12 hastanesi ile faaliyetlerine devam eden Medicana, 222 yatak kapasiteli  İzmir  hastanesini birkaç hafta içinde resmi olarak hizmete almayı planlarken, Ataşehir’de hazırlıklarında son aşamaya geldiği sağlık kompleksini 3 ay içinde devreye alacak. 110 milyon dolar yatırım ile gerçekleştirdiği Medicana İzmir Hastanesi’nde bin sağlık personeli çalışacak. 200 yatak kapasitesine sahip 30 bin metrekare kapalı alanda kurulacak Ataşehir Hastanesi ise 95 milyon dolara mal olacak ve bin yeni istihdam yaratacak. Faaliyetlerinde 30’uncu yılına girmeye hazırlanan Medicana, gelecek yıl sonuna kadar İstanbul Ataköy’de de yeni bir hastanesi de açıkladı.

Dünya'dan Mustafa Kemal Çolak'ın haberşine göre; Medicana Sağlık Grubu’nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt, şu anda yılda üç milyon hasta kabul ettiklerini kaydederek, “Yeni yatırımlarımızla birlikte yılda baktığımız hasta sayısı 5 milyona ulaşacak” ifadelerini kullandı. 

2008'den beri 164 farklı ülkeden gelen hastalara da hizmet verdiklerinden bahseden Bozkurt, “Amacımız başta İzmir hastanemiz olmak üzere tüm hastanelerimizde sağlık turizmindeki ağırlığımızı artırmayı planlıyoruz. Pandemiye kadar toplam hastalarımızın yüzde 10’u sağlık turistinden oluşurken, salgın ile birlikte bu rakam yüzde 2’lere geriledi. Yeni dönemde, yeni sağlık tesislerimiz ile birlikte bu rakamı toplam hastalarımız içinde yüzde 25’lere çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Yurt dışı yatırım için gündeminde 3 ülke var

Medicana Sağlık Grubu, Türkiye’nin ilk 500 şirketi sıralamasında bulunuyor. Faaliyetlerine Hüseyin Bozkurt ile beraber 15 hekimin ortak girişimiyle başlayan Medicana’da hali hazırda iki ortaklı bir yapı olarak devam ediyor. Şuan da ise yüzde 60’ı üniversite mezunu 6 bin 500 çalışanı bulunuyor. İlk iki yatırım ile bu rakamın 8 bin 500’e ulaşması planlanıyor. Ataköy ve hazırlıklarını yürüttükleri İstanbul Levent Bölgesi’nde kurmayı planladıkları hastaneyle beraber ve yakın zamanda devraldıkları Fenerbahçe Üniversitesi’nin çalışanları ile birlikte istihdam 12 bine artacak. Hüseyin Bozkurt, “Planlarımız arasında Avrupa’da da faaliyet yürütmek var. Almanya, Romanya ve Karadağ ile yakından ilgileniyoruz. Yakın geçmişte Rusya’da yatırıma soyunma kararı aldık. Ancak uçak krizinden sonra bu ülkedeki yatırımımız başlamadan ötelendi. İlgilendiğimiz ülkeler içinde Karadağ çok enteresan. Küçük bir ülke ancak yüksek oranda turist çeken bir bölge. Mutlaka olmamız gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu. Bozkurt, “Sağlıkta Türkiye hem devleti, hem de özel sektörü olarak çok ileri yatırımlar yaptı. Bu alanda dünya markası olacağız” açıklamasında bulundu.

Sağlıktan kazandıklarını yeni yatırımlarla yine sağlık sektörüne aktardıkları anlatan Medicana Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt, dönem dönem ortaklık için başvuru aldıklarını açıkladı. Faaliyetlerini herhangi bir fon ile devam etmektense stratejik ortaklığa sıcak baktıklarından bahseden Bozkurt, yeni yatırımlarını da doğru özkaynak ve finansal açılımlarla gerçekleştirdiklerini söylüyor.

EGE'NİN EN BÜYÜK SAĞLIK ÜSSÜ OLACAK

Medicana Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt'un verdiği bilgilere göre Medicana International İzmir Hastanesi, yalnızca İzmir'in değil, Ege Bölgesinin en büyük hastanelerinden biri arasında yer alacak. Bozkurt, “İzmir'in sağlık turizmi ve turist sağlığı alanlarında bazı eksikleri var. Biz Medicana International İzmir Hastanesi ile bu eksikleri gidereceğiz. Medicana olarak Ege Bölgesine büyük bir sağlık üssünü İzmir Konak'a kuruyoruz. 40 bin metrekare alana sahip kompleks, akıllı bina özellikleriyle donatıldı. Da Vinci robotik cerrahi teknolojisi ilk kez İzmir'de bir özel sektör hastanesinde kullanılacak. Medicana Sağlık Grubu'nun diğer hastanelerinde olduğu gibi İzmir Hastanesi de SGK ve özel sigorta şirketleri ile anlaşmalı olarak faaliyet gösterecek" şeklinde konuştu. 


Geri Dön