25 / 04 / 2024

Fuzul Holding 2022'de konut yatırımlarını hızlandıracak!

Fuzul Holding 2022'de konut yatırımlarını hızlandıracak!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, 2022 senesinde konut sektörüne yönelik yatırımlarını hızlandıracaklarını belirtti.



FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, gelecek sene hem salgına hem de dünyada artan enflasyona rağmen yatırımlara aralıksız devam edeceklerini söyleyerek "FuzulOto ve FuzulEv markalarımızla gelecek yıl ciddi büyüme hedefliyoruz. Şube sayısının da 120'yi aşmasını planlıyoruz. Fuzul Holding tarafında ise Nevita ve Newinn'de portföyler ciddi oranda büyüyecek." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Eyüp Akbal, İş Dünyası Sohbetleri kapsamında 2021 değerlendirmelerini ve 2022'den beklentilerini aktardı. Bu senenin kendileri için oldukça hareketli geçtiğini söyleyen Akbal, Fuzul Yapı tarafında Emlak Konut ihalelerine katılmayı sürdürdüklerini ve Balmumcu ihalesini kazandıklarını, yabancıya konut satışında Nevita ile portföylerini genişlettiklerini belirtti.


Akbal, Newinn ile profesyonel kiralama sektöründe etkilerini artırdıklarını söyleyerek "FuzulEv tarafında ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile tasarruf finansman sistemi için devlet denetimi oluştu. Burada sektörün şeffaflaşması, şirketlerin güçlü olması ve müşterilerin mağdur olmaması için bizzat devlet kurumlarıyla iletişimdeydik. Neticede sektör lehine kararlar alındı. Bu esnada FuzulEv de 108 şubeyi aştı." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin her yerinde yapılanmalarını sürdürdüklerini aktaran Akbal, şunları söyledi:

"Gelecek yıl hem salgına hem de tüm dünyayı etkileyen enflasyona rağmen yatırımlarımızı hız kesmeden devam ettireceğiz. Fuzul Holding'in göz bebeği FuzulEv ve FuzulOto olduğu için bu markalarımızla gelecek yıl ciddi büyüme hedefliyoruz. Şube sayısının da 120'yi aşmasını planlıyoruz. Yapı tarafında Balmumcu projemizin satışları yine 2022'de başlamış olacak. Nevita ve Newinn'de de portföyler ciddi oranda büyüyecek. Salgının ivme kazandığı Haziran 2020'de Başakşehir'de Avrasya Konutları projesini satışa çıkardık ve ilk etabında yer alan 453 konutun 405'i 1 günde satıldı.


Fuzul Holding 2022 de konut yatırımlarını hızlandıracak!

Şimdi de Beşiktaş'ta benzer hikaye için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu satış gücümüzde daha önce hayata geçirdiğimiz projelerde yatırımcılarımıza ortalama yüzde 95 prim kazandırmamızın etkisi elbette büyük. Yine yapı tarafında 5 binden fazla sadık müşteri portföyümüz olması önemli."

Akbal, verilere göre bu senenin 11 ayında toplam konut satışları yüzde 9 azalsa da banka kredisiz konut satışlarının yüzde 22 yükselerke 1 milyon 20 bine yaklaştığına işaret ederek, "Dolayısıyla ev almak isteyenlerin banka kredisiz seçenekleri daha çok değerlendirmeye başladığını görüyoruz. FuzulEv de burada en önemli alternatif." ifadelerini kullandı.

Eyüp Akbal: BDDK yola güçlü şirketlerle devam edecek!


Geri Dön