19 / 04 / 2024

Dedeman Holding 2022'de otel yatırımlarını artıracak!

Dedeman Holding 2022'de otel yatırımlarını artıracak!

Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep'te kültür turizmi için yatırımlar yapılan Dedeman Holding 2022'de de çalışmalarına devam edecek.



Dedeman Hotels  ve  Resorts İnternational  ilk franchise oteli “Park Dedeman Adıyaman”ı 19 Kasım'da hizmete açtı. Fortune Dergisi'nden Ersun Erdinç'in haberine göre; Dedeman Hotels ve turizm ve otelcilik sektöründe faaliyet gösterdiklerini anımsatan Banu Dedeman Park Dedeman Adıyaman ile franchising sistemine adım attıklarını vurguladı. Dedeman grubu, şimdiye kadar İstanbul'daki kendi mülkü olan otel dışındaki 16 otelini kira ya da management yöntemiyle çalıştırıyordu. Adıyaman'daki otel grubun 18'inci oteli.

Tesadüf budur ki Karahan Menzil Turizm Ticaret ve Yatırım AŞ'nin yatırımı olan otel de Hilton Garden Inn Adıyaman adıyla Şubat 2018'de Hilton'ın Türkiye'deki 18'inci oteli olarak açılmıştı. Ancak Hilton, altı yıllık faaliyetten sonra Malatya Hilton'ı 2019'da kapatması sonrasında Adıyaman'dan da (ve birçok ilden) çıktı. Karahan Menzil bu noktadan sonra oteli Garden Adıyaman Hotel adıyla işletmeye başladı.

Sonrasında şirketin sahibi Osman Özdemir'in yolu Dedeman grubuyla kesişti ve 153 odalı Park Dedeman Adıyaman kentinin en büyük ve uluslararası markalı tek oteli unvanını aldı.

 Dedeman Holding 2022 de otel yatırımlarını artıracak!

Osman Özdemir yatırımını daha iyi koşullarda ve büyük bir zincirin markasıyla, uzman profesyonel işletmeye açmış oldu. Tedarik talebi artan Adıyaman'ın yanı sıra komşu illerin tarihi ve kültürel varlıkları açısından da konaklama desteği oluştu. Banu Dedeman zincire bir otel daha ekledi, Şanlıurfa ve Gaziantep'in ardından üçüncü oteliyle markasının bölgedeki ağırlığını artırdı. Bunu yaparken de markası için yeni olan franchising modelinde, kendi ifadesiyle "daha az çalışıp daha az yorulacak”.

Dedeman, iki model arasındaki farkı açıklarken “En üst segmentteki bina otel. Aynı büyüklükte inşaatı otel yaptığınızda satınalma giderleri çok yüksek olur. Bu kadar pahalı bir yatırımın dönüşü ise uzun zaman alıyor. Siz eğer ben otelcilikle uğraşmak istemiyorum, bir markaya vereyim, o yönetsin, ben ona diyor. Global markaların daha çok management ile çalıştıklarını anımsatan Dedeman, artık franchising'e dönüldüğünü belirtiyor ve amaçlarının Türk yatırımcıya hitap etmek olduğunu söylüyor. Bunu, yazdıkları ilk Türkçe franchising sistemi ile yapacaklar. Zira yabancı bir zincirle anlaşan bir Türk yatırımcı franchise aldığında İngilizce dokümantasyon sebebiyle dil sorunuyla karşılaşabiliyor. Konuyla ilgili Banu Dedeman “Türkçe kullanım talimatı olmayan ürünler Türkiye'ye giremiyor ama hiçbir otelde bu geçerli değil; tüm franchising belgelerini çevirmek gerekiyor. Burada bir damar gördük” açıklamasında bulundu. 

Dedeman grubu büyümek istiyor. Pandemi sebebiyle 2020 yılındaki 300 milyon TL ciro hedefi yarısında kalmıştı fakat 2021 yılı için yüzde 40'a yakın bir büyümeyle 350 milyon TL üzerinde ciro bekliyor.

Büyümenin yüzde 40'ını da yurtdışında gerçekleştirmek isteyen şirket 2012'den bu yana ortalama her yıl iki otel açıyor. Adıyaman'ın ardından Düzce ve  Ankara  Dedeman otelleri yolda. Aralarında Diyarbakır, Mardin, Sinop ve Paris'in bulunduğu bir dizi şehir için görüşmeler sürüyor. Hepsi olumlu sonuçlanırsa 2026'da Dedeman zincirinin otel sayısının 28'i bulması bekleniyor.

Dedeman Hotel franchise sistemine giriyor!


 


Geri Dön