20 / 04 / 2024

Derince'de toplu konut projesiyle ilgili görüşme yapıldı!

Derince'de toplu konut projesiyle ilgili görüşme yapıldı!

Bakan Fikri Işık ve KOGACE Başkanı Çetin Gürol, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve TOKİ Ergün Turan ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde Derince'de yapılacak olan konut projesi ile ilgili görüşme gerçekleştirildi.



Bakan Fikri Işık ve KOGACE Başkanı Çetin Gürol, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde Derince'de 24.5 dönüm arazi üzerine yapılacak olan konut projesi ile ilgili görüşme gerçekleştirildi. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulunun gazetecilerin kira öder gibi konut sahibi yapılması ile ilgili olarak yoğun çabaları sonuç buldu. Derince Çınarlı Mahallesi'nde 24,5 dönüm arazinin gazetecilere konut yapılması ile ilgili olarak TOKİ'ye tahsisi geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilmişti. Bizzat Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri İşık'ın da yakından takip ettiği gazetecilere konut projesi ile ilgili olarak geçtiğimiz haftaTOKJ'yle ilgili daire başkanlıkları ile yapılan görüşmeler neticesinde 2+1 ve 3+1 olmak üzere 2 tip konut projesinin çiziminin yapıldığını zemin +3 kat olarak 2+1 64 adet, 3+1 ise 48 adet olmak üzere toplamda 112 konutluk projenin yanı sıra iş merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ile cami projesinin de taslak çalışmasını görüldü. 


'ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KAYITLARA BAŞLIYORUZ'

Önceki gün Dilovası'nda 915 konut projenin temel atma töreninin ardından Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve yönetim kurulu üyeleriyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,  TOKİ  Başkanı Ergün Turan ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile gazetecilere yapılacak olan konut projesi ile ilgili olarak yapılan görüşmede Başkan Çetin Gürol, "Konut sayısının artırılması ve 16 Ocak Basın Onur Günü'nde temelin atılmasını talep ettik. TOKI'nin bölgenin en güzel projelerinden birini Kocaeli'deki üyelerimize yapacağının belirtilmesi de bizleri memnun etti. Önümüzdeki haftadan itibaren de başvurulan almaya başlayacağız" dedi. 


'16 OCAK'A YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ' 

TOKİ Başkanı Ergün Turan ise yaptığı konuşmada, "Kocaelili gazeteci arkadaşlarımız merak etmesinler. Sayın bakanımız 3 sefer aradı. 112 konutluk projenin de 150'ye çıkarılmasını talep ettiler. Biz de bunu arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Başkanımız temel atmanın 16 Ocak tarihinde yapılmasını istiyorlar. Biz de bu tarihe yetiştirmeye çalışıyoruz. 16 Ocak Basın Onur Günü'nde temel atmak bizlere de ayrı bir onur verir. Bunun için çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürüyor. TOKI'nin tüm yaptığı projeler özeldir. Klasik projeler değildir. Örnek bir proje olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. 


Çağdaş Kocaeli


Geri Dön