26 / 04 / 2024

Orta gelir grubu konut kampanyası için ilk görüşme bugün!

Orta gelir grubu konut kampanyası için ilk görüşme bugün!

Yükselen konut fiyatları ve dolayısıyla yüksek kira bedellerine karşı yapılan hamleler arasında yer alacak olan yeni bir konut kampanyası ilk görüşme bugün yapılacak.



Yükselen konut fiyatları ve dolayısıyla yüksek kira bedellerine karşı yapılan hamleler arasında yer alacak olan yeni bir konut kampanyası için sektör temsilcileri gündemlerini bugün masaya yatıracak.

Sektör temsilcileri merakla beklenen yeni konut kampanyası için gündemlerini bugün masaya yatıracak.

Orta gelirli vatandaşların konuta erişimini kolaylaştırması beklenen kampanya kapsamında indirim oranı, düşük peşinat ve düşük faiz imkanları sağlanacak. Söz konusu bu oranların hangi seviyede tutulacağı gerçekleştirilecek olan görüşmeler sonucunda netleşecek. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı öncülüğünde, özel sektörün de dahil edildiği yeni kampanya çalışmaları ile mega kent İstanbul başta olmak üzere tüm Anadolu’da kampanyaya dahil edilebilecek markalı konutların verileri de sağlanacak.

Orta gelir grubu konut kampanyası için ilk görüşme bugün!

Piyasayı düzenlemeye yönelik olarak atılacak adımlar, konut kira zam oranlarının yüzde 25 ile sınırlandırılması çalışmalarından sonra tarihin en büyük konut hareketi ile 2. adım da atıldı. Milliye'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre, dar gelirli vatandaşlar için açıklanan 250 bin konutluk sosyal konut projesine bu kapsamda başvurular sürüyor. Şimdi de markalı konut üreticileri de Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı öncülüğünde bu harekete katılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada kampanya çalışmalarında sona gelindiğini dile getirirken, ekim ayında kampanyanın açıklanacağını söylemişti. Söz konusu kampanya için Emlak Konut GYO ve sektör temsilcilerinin görüşmeleriyle kampanyanın şartlarının netleştirilmesi için bugün bir toplantı gerçekleştirilecek. Toplantıya gayrimenkul sektörünün temsilci dernekleri de katılım sağlayacak. Kampanya ile konutların liste fiyatı üzerinden indirim yapılması, düşük peşinat uygulaması ve kredi faizlerini yüzde 1’in altına çekecek sistemler gündemde yer alıyor.


Geri Dön