25 / 04 / 2024

Dev akvaryum Turkuazoo, ziyarete açıldı

Dev akvaryum Turkuazoo, ziyarete açıldı

Türkiye'nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo, ziyarete açıldı



İstanbul'da 8 bin metrekarelik alana kurulan Türkiye'nin ilk dev akvaryumu, dünyanın en uzun su altı tünellerinden birine de ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo, ziyarete açıldı. İstanbul Bayrampaşa'da 17 milyon euroluk bir yatırımla sekiz bin metrekarelik alan üzerinde kurulan akvaryumda, tatlı su, tuzlu su, okyanus balıkları ve tropikal balıkların yanı sıra beş farklı köpekbalığı türü ve nesli tükenen orfoz da yer alıyor. Dev akvaryumda yedi kişilik dalgıç kadrosu gün boyunca akvaryumdaki bölümlerin temizliğini yapıyor.

5 MİLYON LİTRE SU İLE DOLUYOR
İçinde yer alan akrilik su tünelleriyle balıklar "onlarla birlikte yüzüyormuşçasına" 270 derece açıdan izlenebiliyor. 10 binin üzerinde deniz canlısını görme imkanı sunan Turkuazoo'da, dünyanın en uzun su altı tünellerinden biri de yer alıyor. 5 milyon litre su ile doldurulan, 80 metre uzunluğundaki iki duvarı ve tavanı tamamen akvaryum olan tünelde, yürüyen bant üzerinde sadece balıkları izleyerek dolaşma olanağı da bulunuyor.

MAORİLER KUTSAYACAK
Akvaryuma giriş, tam 25, öğrenci ve 65 yaş üzeri ise 18 lira olarak belirlendi. Yeni Zelanda kökenli bir şirket tarafından yapılan akvaryumu, 30 Ekim'deki resmi açılışında Yeni Zelanda yerlileri Maoriler kutsayacak.
Recai Kömür/Sabah


Geri Dön